Den digitaliserade vården växer kraftigt. En ny undersökning visar att 90 företag i branschen har ökat sin samlade omsättning med nästan 30 procent på bara ett år. Företag som Kry och Doktor.se har dubblat sin omsättning. 

Undersökningen är gjord av branschtidningen Digital Hälsa och presenterar resultat för för 90 företag inom fält som hälsoteknik, e-hälsa och medicinteknik. Detta skriver Dagens Medicin.

Den totala nettoomsättningen för dessa företag har ökat från cirka 2,5 miljarder kronor till 3,5 miljarder mellan 2017 och 2018; en ökning med 28 procent. Den högsta omsättningen har Inera, som ägs av Sveriges Kommuner och Regioner.

Bolagen i branschen ökade även sin totala personalstyrka märkbart, skriver Dagens Medicin. Företagens samlade rörelseresultat minskade under perioden. 2017 var detta minus 452 miljoner kronor, medan det 2018 var minus 810 miljoner.

Företaget Kry har ökat sin omsättning med runt 135 procent, till 234 miljoner kronor, medan konkurrenten Doktor.se såg en ökning med 95 procent, till 108 miljoner kronor.

ANNONS
ANNONS

Hela undersökningen går att läsa på Digital Hälsa (inlogg krävs).