Dagens PS

Miljardären tackar Warren Buffett för pengar

Warren Buffett
Warren Buffett är givmild när det gäller välgörenhet. (Foto: TT)
Johan Augustin
Johan Augustin
Uppdaterad: 21 dec. 2022Publicerad: 21 dec. 2022

Warren Buffett är inte bara en av världens rikaste personer, han är även generös när det gäller att ge bort sina pengar till välgörenhet. Nu tackar en annan av världens mest kända miljardärer för gåvorna som ska gå till att bekämpa fattigdom bland barn.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Bill Gates och Warren Buffett är kompisar och miljardärerna toppar listan över världens rikaste där Gates ligger på fjärde plats och Buffett på sjätte plats. Att stiftelsen The Bill & Melinda Gates Foundation har kunnat ge bort så stora summor genom åren tillskriver nu Bill Gates till viss del sin kompis – där Buffett genom Berkshire Hathaway redan har pumpat in enorma summor till Gates välgörenhet. Buffett står dessutom bakom vad Gates säger är en av de största donationerna någonsin – på hela 53 miljarder dollar, uppger Fortune.

Stora motgångar med välgörenhet

Pandemin med lockdowns och kriget i Ukraina har lett till skenande matpriser och ökad hunger för miljontals människor världen över. Trots motgångarna och att välgörenhetsarbetet på många håll har halkat efter är det därför extra viktigt att fortsätta ge menar Gates. Därför ökar hans stiftelse donationerna från sex miljarder dollar om året före pandemin till nio miljarder dollar till 2026.

Skänker egna pengar

Samtidigt som Microsoftgrundaren uppmanar världens rika att fortsätta dela med sig så öppnar han själv plånboken och slänger in 20 miljarder dollar av sina egna pengar.

Bill Gates högsta prioritet är att fokusera på att hjälpa människor i fattiga länder “som inte borde dö”.

“Särskilt barn.”

Läs även: Bill Gates: Så vill jag rädda alla barn

ANNONS

Läs även: Bill Gates drack avloppsslam – för en god sak

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
Johan Augustin
Johan Augustin

Reporter på Dagens PS baserad i Sydney, Australien. Lång erfarenhet av resereportage.

Johan Augustin
Johan Augustin

Reporter på Dagens PS baserad i Sydney, Australien. Lång erfarenhet av resereportage.

ANNONS
Egen rådgivning för egenföretagare

Egen rådgivning för egenföretagare. För dig som är egenföretagare ser vardagen och arbetslivet lite annorlunda ut jämfört med en anställd. Därför har Unionen Egenföretagare en speciell medlemslinje för egenföretagare.

Kontakta Unionen
ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS