I lördags var det Världstoalettdagen. Det firade miljardärfilantropen Bill Gates på Linkedin genom att dela berättelser om avföring.

ANNONS

”Jag har gjort en del konstig skit genom åren: jag drack vatten från avföringsslam med Jimmy Fallon, har delat scen med en burk mänsklig avföring och luktat på en groptoalett”, skrev Bill Gates på Linkedin och delade ett foto där han stirrade ned i en toalett, det rapporterar The Byte.

Inte sexigt med bajs

Enligt Bill Gates gjorde han alla dessa saker för en god sak, målet var att få människor att bry sig om de 3,6 miljarder människor som lever med dålig sanitet.

Men, sanitet är tyvärr en väldigt osexig fråga, varför det är mycket svårare att nå ut med upplysningskampanjer och det är kanske anledningen till att Bill Gates tagit till de metoder han beskrev i sitt Linkedin-inlägg.

Vill förbättra dålig sanitet

Välgörenhetsorganisationen The Bill and Melinda Gates Foundation, som Bill Gates driver med sin ex-fru Melinda Gates, satsar stort på att förbättra dålig sanitet, och det är en allvarlig fråga.

Felaktiga sanitetssystem leder till föroreningar av vatten och mark vilket kan orsaka sjukdom och död. Uppskattningsvis dör 500 000 spädbarn varje år på grund av dålig sanitet.

ANNONS
ANNONS

Vill du läsa de senaste nyheterna om ekonomi och företag? Så här enkelt får du vår kostnadsfria nyhetstjänst.

Läs mer: Bill Gates: Svårare fokusera på global hälsa efter pandemin [Dagens PS]