Bill Gates har precis mötts av nyheten att han nästa år blir farfar – han vill nu ”hjälpa allas barn och barnbarn”, skriver han i sin blogg.

ANNONS

”Att bara skriva den frasen: ’Jag blir farfar nästa år’ gör mig känslosam”, skriver Gates på sin personliga blogg Gates Notes, berättar CNBC och uppger att det är filantropen och Microsoftgrundarens 26-åriga dotter Jennifer som precis meddelat pappa att han ska bli farfar 2023.

”När jag tänker på den värld mitt barnbarn kommer att födas in i blir jag mer inspirerad än någonsin”, skriver Gates om sitt engagemang för en bättre värld.

Hans filantropiska organisation Gates Foundation riktar sig till barn som lever i global fattigdom.

Arbetet har även fokus på pandemiberedskap och att minska smittspridning av polio och aids.

Bill Gates: ”Vi måste eliminera utsläppen”

Stor vikt läggs förstås också på att bekämpa klimatförändringarna.

”Jag kan sammanfatta lösningen på klimatförändringarna i två meningar: Vi måste eliminera de globala utsläppen av växthusgaser till 2050”, skriver Bill Gates i sin blogg och fortsätter:

”Extremväder orsakar redan mer lidande, och om vi inte når netto nollutsläpp kommer våra barnbarn att växa upp i en värld som har det dramatiskt sämre.”

Växthusgasutsläppen ökar

För att nå resultatet noll utsläpp krävs enorma ansträngningar av mänskligheten, betonar dollarmiljardären, som är en av världens rikaste personer, och förklarar att hela den ”fysiska ekonomin” måste revolutioneras.

ANNONS
ANNONS

”Filantropi ensam kan inte eliminera växthusgaser. Endast marknader och regeringar kan uppnå den typen av takt och skala”, understryker Gates som investerar stort i klimatteknikföretag genom sitt värdepappersföretag Breakthrough Energy Ventures.

Det som oroar honom mest just nu är att utsläppen av växthusgaser ökar.

Läs mer: Bill Gates drack avloppsslam – för en god sak [Dagens PS]