Miljardären Peter Thiel som har satsat stora summor i Facebook har även investerat i en startup som skulle hacka WhatsApp – vilken ägs av Facebook.

ANNONS

Startupen Boldend har enbart den amerikanska regeringen som kund och skapar verktyg som hjälper till i cyberkrigföringsuppdrag, skriver Forbes.

Boldend rapporteras ha utvecklat en förmåga att hacka WhatsApp, även om den delen stängdes ner i en säkerhetsuppdatering i januari förra året. Samtidigt har det kommit fram att startupen finansierades av Peter Thiel, genom tech-miljardärens bolag Founders Fund som har skjutit in 10 miljoner dollar i projektet.

Företaget skulle hacka WhatsApp

Det är här historien blir intressant eftersom Thiel, en av Facebooks största finansiärer, nu samtidigt är en investerare i ett företag som har försökt hacka tekniken från ett Facebook-ägt företag.

På Boldends hemsida står det: ”Våra lösningar blandar banbrytande elektroniska krigföringskomponenter med nästa generations cyberoperationer” men i övrigt är det locket på som gäller i att svara på frågor.

När Forbes kontaktade bolaget blev svaret att arbetet med att enbart stödja den amerikanska regeringen kräver diskretion.

ANNONS
ANNONS

Läs även: Kapad med ransomware? Det här ska du göra! [Dagens PS]