Dagens PS

Mångmiljonären får inte servera alkohol

Leif-Ivan Karlssons skuta har blivit torrlagd. Socialförvaltningen har dragit in alkoholtillståndet. "För jävligt"
Leif-Ivan Karlssons skuta har blivit torrlagd. Socialförvaltningen har dragit in alkoholtillståndet. "För jävligt"
Ola Söderlund
Ola Söderlund
Uppdaterad: 25 apr. 2017Publicerad: 25 apr. 2017

Förra sommaren tog han över den gamla Ålandskryssaren från 1953, som ligger förtöjd vid Stadsgårdskajen nedanför Södermalms höjder och nära Slussen i Stockholm.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Ombord finns hotell och restauranger, däribland en karaokebar och en pianobar. På akterdäck har Leif-Ivan Karlsson inrett en skybar, som han är mycket stolt över.

“Vi har bästa utsikten över stan”, säger Leif-Ivan Karlsson, känd från tv-såporna “Karlssons” och “Svenska miljonärer”, till DagensPS.se.

Hans plan är att erbjuda gäster billiga hotellrum och lunch- och buffékryssningar i skärgården på helgerna. Men nu har hela affärsidén kraschat. Åtminstone tillfälligt.

Orsak: socialförvaltningen i Stockholm har dragit in hans utskänkningstillstånd, vilket innebär tvärstopp för servering av alkohol ombord på båten.

Bakgrunden är att Leif-Ivan Karlsson för ett par månader sedan försatte driftbolaget bakom Birger Jarl i konkurs i syfte att bli av med den gamla personalen, som han anser misskötte jobbet.

I dag har superentreprenören, som han kallar sig själv, rekryterat en ny besättning personal ombord på skutan.

“Jag har inte sparkat de förra anställda, utan allt har gått rätt till. Jag gjorde så här eftersom det blev en miljon i merkostnad för mig varje månad med anställda som inte fungerade, det rann i väg fem miljoner för mig. Sedan fick jag nog”, hävdar Karlsson, som nu ligger i fejd med Sekofacket för sjöfolk som en följd av det som hänt.

Samtidigt har alltså socialförvaltningen stoppat all alkoholförsäljning på M/S Birger Jarl med motiveringen att det finns lönefordringar.

ANNONS

“Det stämmer inte, det finns inga lönekrav utan det här gör man bara för att jävlas med mig, man tycker att jag är ett svin och vill hämnas”, säger Leif-Ivan Karlsson, som på torsdag tillsammans med ett juridiskt ombud har bestämt träff med ansvarig enhetschef på socialförvaltningens tillståndsenhet i Stockholm.

Carina Cutlip, som enhetschefen heter, säger till DagensPS.se att utredning kring ett eventuellt serveringstillstånd på M/S Birger Jarl pågår och att inget beslut i ärendet ännu är fattat.

“Vi har inte tagit ställning för eller mot ett tillstånd”, betonar hon.

Men Leif-Ivan Karlsson säger till mig att ni dragit in tillståndet för att ni påstår att det finns löneskulder, vilket är fel, enligt honom. Och det kan väl inte ens vara ett motiv för att nobba ett serveringstillstånd, eller?

“Nej, det tycker jag inte”, tillstår Carina Cutlip.

Men vad händer nu då?
“Utredning fortsätter, det är allt jag kan säga – vi är inte klara än.”

 

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
Ola Söderlund
Ola Söderlund

Mångårig journalist med erfarenhet från en rad medier. Bevakar i huvudsak börs- och finansmarknaden för Dagens PS.

Ola Söderlund
Ola Söderlund

Mångårig journalist med erfarenhet från en rad medier. Bevakar i huvudsak börs- och finansmarknaden för Dagens PS.

ANNONS
Egen rådgivning för egenföretagare

Egen rådgivning för egenföretagare. För dig som är egenföretagare ser vardagen och arbetslivet lite annorlunda ut jämfört med en anställd. Därför har Unionen Egenföretagare en speciell medlemslinje för egenföretagare.

Kontakta Unionen
ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS