Elon Musk frågade, och användarna har svarat. Majoriteten av de 17,5 miljoner som röstade vill att han avgår som vd för Twitter. Frågan är om han står för vad han skrev, och verkligen följer användarnas dom.

ANNONS

När Elon Musk ställde frågan om han ska avgå som vd för Twitter fick han ett otroligt gensvar. 17 502 391 användare röstade endera ”ja” eller ”nej”, och när röstningen var avslutad har ”ja”-sidan 57,5 procent uppger Reuters.

Tesla drabbat av Twitteräventyret

”Det ser ut som om Musks tid som vd för Twitter närmar sig sitt slut och det vore positivt för Teslas aktier om man långsamt börjar ta bort den här albatrossen från historien”, säger Dan Ives, analytiker på Wedbush enligt Reuters.

”Musk är Tesla och Tesla är Musk”, fortsätter Ives.

Lovade följa resultatet

Nu återstår att se om Musk står för sitt ord eller ej. Han lovade ju nämligen att följa användarnas dom, något som Dagens PS tidigare rapporterat om.

Innan börsen öppnade tog Tesla ett skutt uppåt på börsen, men när detta skrivs 14.00 på måndagen har aktien störtdykt och är ned drygt 4,7 procent för dagen.

Elon Musk har fullt upp

Det är ju trots allt så att Elon Musk har nog att göra utan vd-posten på Twitter. Investerarna oroar sig för att han inte räcker till för alla sina företag. Han har fått skarp kritik från storägare i Tesla, som Dagens PS tidigare rapporterat om.

ANNONS
ANNONS

Tesla har under det senaste året rasat i värde, drabbat av problemen i pandemins fotspår och Rysslands anfallskrig mot Ukraina.

Inte längre rikast

Även om Elon Musk inte längre är världens rikaste – han miste den titeln till den franske lyxkungen Bernard Arnault – är chef för rymdbolaget SpaceX, har grundat Boring Company som borrar tunnlar och är engagerad i bioteknikbolaget Neuralink.

Läs även: Elon Musks ”yttrandefrihet” – stänger av journalister [Dagens PS]