Ventilationsbolaget Lindab kom under måndagsmorgonen in med en så kallad omvänd vinstvarning, och nu rusar aktien på börsen.

ANNONS

Lindab räknar med att resultatet för årets andra kvartal kommer överträffa analytikernas förväntan.

Den omvända vinstvarningen från företaget Lindab gör att aktien rusar på börsen, strax före klockan 9.30 var kursen upp med 11 procent.

Lindab spår nu preliminärt att målsättningen ökar med 24 procent under andra kvartalet till 2 747 miljoner kronor medan det justerade rörelseresultatet stiger till 356 miljoner kronor.

Vd: ”Haft ett starkt andra kvartal”

Enligt Factset analytikerkonsensus väntas en försäljning på 2 420 miljoner kronor och ett justerat rörelseresultat på 233 miljoner kronor.

”Vi har haft ett starkt andra kvartal med hög efterfrågan på Lindabs produkter. Det justerade rörelseresultatet ökar med 60 procent, tack vare stark försäljning, ökad effektivitet från investeringsprogrammet samt fortsatt god kostnadskontroll”, säger Ola Ringdahl, vd för Lindab, i ett pressmeddelande.

”Affärsområdet Ventilation Systems har presterat mycket väl och har ökat omsättningen med 26 procent. Profile Systems har fortsatt att utvecklas starkt och uppnådde 27 procents omsättningstillväxt. Även Building Systems försäljning har ökat under andra kvartalet med 4 procent. Det har sammantaget lett till att omsättningen och rörelseresultatet är betydligt högre än andra kvartalet föregående år”, fortsätter Lindabchefen.

Rapporten släpps 20 juli

Lindab släpper sin rapport för årets andra kvartal den 20 juli och Lindab förklarar att ingen ytterligare information lämnas före det.

ANNONS
ANNONS

För drygt ett år sedan berättade Dagens PS om att byggkomponentföretaget Lindab lägger ner sin avdelning IMP Klima Group, med verksamhet i fyra länder på Balkanhalvön och att 226 anställda förlorar jobbet.

”Att stänga IMP Klima är ett tufft beslut att fatta, eftersom det påverkar många medarbetare som har gjort sitt bästa för att förbättra företagets resultat”, sade Lindabs vd och koncernchef Ola Ringdahl då.

Läs även: Skenande råvarupriser tvingar byggjätte till prishöjningar [Dagens PS]