Många stora amerikanska bolagsledare vill lära ut finansiell kompetens och vikten av ”pengars språk”. Det är ett viktigt verktyg särskilt för låginkomsttagare och minoriteter. 

ANNONS

Att lära sig att tjäna pengar om man vill lyfta sig själv ut fattigdom är oerhört viktigt. Det menar många stora bolagsledare, däribland vd:arna bakom Delta Air Lines och Walmart, skriver CNBC.

Det är vd:n bakom stiftelsen Operation Hope, John Hope Bryant, som har myntat begreppet ”silver-rättigheter” som beskriver hur man ska lyfta fattiga och minoriteter genom att lära den nya generationen hur de tidigt står på egna ben ekonomiskt.

”Vårt mål är att när dina barn växer upp så finns finansiell kunskap i skolan, från dagis dagis till gymnasiet – som ett krav så att alla lär sig pengarnas språk”, uppgav John Hope Bryant på ett event nyligen.

Finansiell kompetens i tidig ålder

Genom initiativet ”Financial Literacy for All” hoppas han och många andra bolagsledare att barn ska lära sig finansiell kompetens i tidig ålder.

”Vi tycker att det är en grundläggande fråga för familjer och för vårt land”, sa Walmarts vd Doug McMillon, som har varit med och backat upp projektet.

Svarta och latinos

Pengar ska satsas på framför allt svarta och latinos som ofta har betydligt mindre att spendera på utbildning, samtidigt som målet är att en miljon bolag ska startas av svarta företagsledare till 2030, där dessa projekt kommer backas upp.

Pastorn T.D. Jakes är också involverad i projektet.

ANNONS
ANNONS

”Vi försöker hjälpa dig så att du har ekonomiskt välstånd att överföra till dina barn.”

Läs även: Spac-bolag läggs snabbt ner innan årets slut [Dagens PS]

Läs även: Europas första litiumgruva går ihop med spac [Dagens PS]