Läsarna fördömer Centerpartiets agerande

Uppdaterad: 11 nov. 2021Publicerad: 03 juni 2019
PS-BAROMETERN – här sammanställer vi svaren från Dagens Fråga. (Foto: TT)

PS-BAROMETERN – här sammanställer vi svaren från Dagens Fråga. Vad tycker läsarna egentligen om nyhetsveckan som gått?

ANNONS
ANNONS

Den förkortade nyhetsveckan innehöll en hel del intressanta ämnen, och i skrivande stund har 2.359 av Dagens PS läsare valt att avlägga en röst i våra dagliga frågor.

Förra måndagen frågade vi er om ni var nöjda med resultatet i valet; en fråga lika gammal som demokratin. EU-valet såg flera “vinnare” och “förlorare”, och därmed var många båda nöjda och missnöjda. I frågan med drygt 270 svar var det 6 av 10 som inte var nöjda med utfallet i EU-valet.

Tisdagens fråga blev en av våra mest engagerande så här långt. Vi undrade vad ni läsare tyckte om Centerpartiets agerande i fallet med misstroendeförklaringen av Annika Strandhäll (S) – och en överväldigande majoritet av de drygt 1250 som röstade svarade nej. Det kan tänkas att många såg agerandet som ett “svek” mot den gamla alliansen, och att man nu ifrågasätter Centerpartiets motiv.

Efter onsdagens omröstning står det klart att de flesta av Dagens PS läsare inte är oroliga för en svensk bankkollaps. Knappt 60 procent röstade nej i frågan, och totalt svarade drygt 370 personer.

Innan Kristi himmelsfärd och långhelgen hann vi med en fråga till, nämligen den om välfärden. Flera kommuner kan tvingas höja skatterna – och Danderyd har redan klubbat igenom en chockhöjning som träder i kraft vid nyår.

Omröstningen fick dryg 470 svar, och en stor majoritet röstade nej. På Dagens PS Facebook-sida var det flera som uttryckte missnöje med hur nuvarande skattepengar spenderas.

ANNONS
ANNONS