Hemliga rapporter från Tesla som läckts till tyska Handelsblatt avslöjar allvarliga brister och tusentals olyckor med Teslas självkörande bilar. 

ANNONS

Det blåser upp till storm i elbilsbolaget, efter att en jätteläcka avslöjat allvarliga brister.

Informatörer från Tesla har läckt 23 000 dokument till tyska tidningen Handelsblatt. Uppgifternas äkthet har kontrollerats och styrkts av Fraunshofer, som är ett institut för teknologi inom säkerhetsinformation.

MISSA INTE: Tyskland nära kollaps – hotar dra med sig hela EU [Dagens PS]

Hemliga rapporter från Tesla

Bland de läckta dokumenten finns hemliga rapporter om problem med cybertruck, adresser till anställda, excellistor med löner och och konfidentiella dokument om olyckor med Teslas självkörande bilar.

Detta är det mest anmärkningsvärda i läckan: Över 1000 olyckor kopplade till Teslas självkörande bilar ska ha rapporterats.

”Fick mig nästan dödad”

En anmälare skriver att ”autopiloten fick mig nästan dödad”.

Tillverkaren är världsledande inom elbilstillverkning.

1500 allvarliga problem med bromsarna

Läckan avslöjar även att det inkommit 2 400 klagomål om självaccelereringsfunktionen och 1 500 klagomål om allvarliga problem med bromsarna.

ANNONS
ANNONS

Vill inte kommentera läckan

Hittills har biljätten inte svarat på frågor från Handelsblatt om jätteläckan, men däremot har bolagets advokat sagt att ”medierapportering av olagligt erhållen data endast är tillåten under exceptionella omständigheter”.

Läs även: Superläckan på Tesla: ”Autopilot dödade mig nästan” [Dagens PS]

Läs även: Autopilot kritiseras: ”Saknar sunt förnuft” [Dagens PS]