Dagens PS

Krogkrisen fördjupas – allt fler ratar dricks

dricks
Den nedåtgående trenden när det kommer till dricks fortsätter. (Foto: Pixabay)
Jennie Nysted
Jennie Nysted
Uppdaterad: 12 sep. 2023Publicerad: 12 sep. 2023

Den negativa synen på dricks fortsätter att gäcka restaurangbranschen. Nu visar färska siffror från USA att dricksen allt jämt hänger löst.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Dagens PS har återkommande kunnat rapportera att dricks i samband med ett bar- eller krogbesök blivit något av en vattendelare i takt med att det ekonomiska klimatet hårdnat – och det i flera länder.

För någon vecka sedan kunde vi berätta att britterna tagit steget fullt ut och helt enkelt valt bort dricksen. Inte minst sedan kulturen kring företeelsen saknas.

Missa inte: Krogkrisen: Kändiskockarnas storhetstid förbi

Negativ syn på dricks

Tidigt i somras kunde vi även rapportera att två tredjedelar av amerikanerna utvecklat en mycket negativ syn på fenomenet, som ju existerat i urminnes tider.

Nu är det dags igen, då inställningen till dricks i USA ytterligare försämrats. Detta enligt en färsk trendrapport från Toast’s.

Enligt deras undersökning har dricksens öde försämrats under årets andra kvartal och dessvärre nått sitt lägsta genomsnittliga belopp sedan pandemin.

ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

Beloppen sjunker

Det innebär i reda siffror att dricksen sjunkit från 19,7 procent under årets första kvartal till 19,4 procent. En stor skillnad sett till det första kvartalet 2021 då motsvarande siffra var 19,9 procent.

Snittet för samtliga restauranger landade dock på 18,9 procent, vilket inte skiljer sig avsevärt från det första kvartalets snitt.

Anmärkningsvärt i sammanhanget är även snabbmatsrestauranger vars dricksbelopp ökat. Om än marginellt.

Med sagt fortsätter dricks-krisen tillsammans med gängse lösningar för att komma förbi problemet bland världens krögare.

Så har Toasts fått fram siffrorna: Toasts data bygger på siffror från restauranger som använder Toast och betalat med kort eller digital lösning. Man har även tagit hänsyn till större trender vad gäller dricks inom restaurangbranschen.

Läs även:

Därför snålar vi in på dricks

Nej till dricks – därför är britterna så snåla

Lista: Så vet du hur mycket dricks du ska betala

ANNONS
ANNONS
Jennie Nysted
Jennie Nysted

Redaktionschef på Dagens PS.

Jennie Nysted
Jennie Nysted

Redaktionschef på Dagens PS.

ANNONS

Senaste nytt

ANNONS