Dagens PS

Kris för TV4: Flera populära program försvinner

program
TV4 inför ett sparpaket och flera populära program, som Let's dance, försvinner (Foto: Fredrik Sandberg/TT, Jonas Ekströmer/TT).
Isabel Hallqvist
Isabel Hallqvist
Uppdaterad: 08 sep. 2023Publicerad: 08 sep. 2023

TV4 inför ett större sparpaket och 100 tjänster försvinner – nu läggs också en rad populära tv-program “på is”.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Allt började i våras.

Då stod det klart att TV4 kommer att införa ett stort sparpaket. Först i slutet av augusti fick de anställda på kanalen mer information.

100 tjänster ska bort

Totalt 100 av kanalens 800 tjänster ska bort, skriver TV4 på sin hemsida. 40 av dem försvinner i början av oktober, övriga 60 mellan oktober och december. Bland annat kommer livedesken på nyhetsredaktionen att läggas ned.

“Vi är i en situation där vi som bolag behöver ställa om för att möta en mer digital framtid”, säger Mathias Berg, vd på TV4.

 “Jag tycker det är ett oerhört ledsamt och jobbigt besked”, säger Victoria Banozic, Journalistklubbens ordförande, till TV4 Nyheterna.

Program försvinner

Redan nu märks sparpaketet av. Flera av TV4:s mest populära tv-program läggs antingen ned eller “på is”. Långköraren Let’s Dance, med cirka 1 miljon tittare varje vecka, pausas efter 18 säsonger på grund av svikande tittarsiffror, vilket Aftonbladet rapporterat om.

Under den senaste veckan har beskeden om pausade eller nedlagda program på kanalen stått som spön i backen.

De senaste i raden av program som stoppas är Parlamentet och Talang, och nu senast Karl-Fredrik på Österlen, något som TT rapporterat om.

Läs även: Triss i tv – nu förändras allt för TV4

ANNONS
ANNONS
Isabel Hallqvist
Isabel Hallqvist

Reporter på Dagens PS med fokus på ekonomi.

Isabel Hallqvist
Isabel Hallqvist

Reporter på Dagens PS med fokus på ekonomi.

ANNONS

Senaste nytt

ANNONS