Dagens PS

Krafttag mot transportföretagen: Slut på skattefusket

Transportföretag
Nu tar regeringen krafttag mot de transportföretag som fuskar med skatten. (Bild: TT)
Jennie Nysted
Jennie Nysted
Uppdaterad: 26 mars 2022Publicerad: 26 mars 2022

Att som transportföretag slarva med skatt ska svida. Det anser regeringen som nu vill att Trafikverket tar krafttag mot fusket. Via en lagrådsremiss föreslår regeringen även att utländska lastbilar som saknar korrekta papper ska låsas fast, skriver Vi bilägare.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

“Inte en krona till skumraskföretag”

Transportföretag som återkommande slarvar med att betala skatt ska veta att det blir konsekvenser. Det menar regeringen som nu vill att Trafikverket agerar hårdare mot den typen av brott. Bland annat genom att utesluta företag som inte sköter sig från offentliga upphandlingar.

“När regeringen nu gör en historisk satsning på infrastrukturen i Sverige ska inte en enda skattekrona gå till skumraskföretag”, säger infrastrukturminister Tomas Eneroth (S), enligt Vi Bilägare.

Bilar ska låsas fast

Som ett led i det föreslår regeringen via en lagrådsremiss att de utländska lastbilar som saknar korrekta handlingar handgripligen ska kunna klampas, vilket innebär att bilens däck låses fast på plats.

Vidare ska de utländska företagen på förhand anmäla de förare och fordon som används i Sverige till Arbetsmiljöverket. Detta senast samma dag som arbetet påbörjas.

De företag som inte följer dessa regler kan förvänta sig en sanktionsavgift och i sämsta fall en klampad bil som inte kan användas enligt regeringens förslag, skriver Vi Bilägare

“Svenska löner och villkor ska gälla på vägarna och det ska kosta att fuska”, säger Tomas Eneroth.

ANNONS

Läs även: King of the road gick för 2,1 miljoner kronor

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
Jennie Nysted
Jennie Nysted

Redaktionschef på Dagens PS.

Jennie Nysted
Jennie Nysted

Redaktionschef på Dagens PS.

ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS