Dagens PS

Kraftmätning: Musk utmanar Zuckerberg i kampsport

Elon Musk
Elon Musk utmanar sin nemesis Mark Zuckerberg i kampsport, och nej, det är inget skämt. (Foto: TT)
Jennie Nysted
Jennie Nysted
Uppdaterad: 07 aug. 2023Publicerad: 07 aug. 2023

Det börjar dra ihop sig till vad som skulle kunna bli sommarens största sammandrabbning mellan teknikjättarna och miljardärerna Mark Zuckerberg och Elon Musk.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Det handlar om en omtalad match i kampsport, så kallad “cage fight”, mellan plattformarna Meta och X, tidigare känd som Twitter. Närmare bestämt då mellan bolagens vd:ar Mark Zuckerberg, 39 och Elon Musk, 52.

Och nej det är inte ett skämt. Åtminstone inte om vi ska tro det som florerat på sociala medier under de senaste dagarna, skriver BBC.

Musk tränar hela dagarna

I ett inlägg på den nya, sociala medieappen Threads föreslog Mark Zuckerberg nyligen att den 26 augusti skulle var ett lämpligt datum för mogulernas fight.

Musk har i sin tur skrivit på X att han tränar hela dagarna för att förbereda sig.

Mark Zuckerberg tycks ha antagit utmaningen av Musk och även föreslagit ett datum för fighten i fråga. (Foto: TT)
ANNONS

Senaste nytt

Konkurrenter på allvar

Det var i juli i år som den sociala medieplattformen Threads lanserades, vilket oundvikligen gjorde Zuckerberg och Musk till direkta konkurrenter i genren.

ANNONS

Kort därpå var snacket i gång om den påstådda kampen, som enligt Musk även ska sändas live på X. Han tillade även att alla intäkter från en potentiell match ska gå till välgörenhet.

Tävlat i jiu-jitsu

Något som tillbakavisades av Zuckerberg under förevändningen att de båda borde “använda en mer pålitlig plattform som faktiskt kan samla in pengar till välgörenhet”.

Nu återstår det att se om och när denna kraftmätning går av stapeln. Detta då sanningshalten i Musks utspel ibland måste tas med en nypa salt.

Menar han allvar får han dock förbereda sig på en match, Zuckerberg har nämligen tränat och tävlat i brasiliansk jiu-jitsu, skriver Svenska Dagbladet.

Läs även:

Källan till Elon Musks företagsamhet och demoner

Twitters nya logga får kritik: “En fara”

ANNONS

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
Jennie Nysted
Jennie Nysted

Redaktionschef på Dagens PS som bland annat bevakar världen, företag och privatekonomi.

Jennie Nysted
Jennie Nysted

Redaktionschef på Dagens PS som bland annat bevakar världen, företag och privatekonomi.

ANNONS
Egen rådgivning för egenföretagare

Egen rådgivning för egenföretagare. För dig som är egenföretagare ser vardagen och arbetslivet lite annorlunda ut jämfört med en anställd. Därför har Unionen Egenföretagare en speciell medlemslinje för egenföretagare.

Kontakta Unionen
ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS