Investmentbolaget Kinnevik släpper sin delårsrapport och blickar samtidigt mot nya investeringar i Europa. ”Vi ser väldigt intressanta möjligheter just nu”, säger Kinneviks vd Georgi Ganev.

ANNONS

I den nya rapporten står det klart att värderingarna på den europeiska marknaden börjar närma sig de höga amerikanska nivåerna, samtidigt som intresset för Europa snabbt ökar hos investerare på andra sidan Atlanten.

”Det skapar en marknad där europeiska bolag också kommer att värderas högre över tid, vilket utgör en möjlighet för bolagen i vår portfölj. Men det skapar också en förväntan om att värderingarna kommer att gå upp även vad gäller nya investeringar i Europa,” säger Georgi Ganev till Di.

Stora investeringar

Under årets första halvår investerade Kinnevik 1,7 miljarder kronor och bolaget har sagt att investeringarna för hela 2021 ska uppgå till mellan 2,3 och 4,6 miljarder kronor.

Georgi Ganev tror att det är ett mål som går att hålla.

”Vi ser väldigt intressanta möjligheter just nu och det har främst att göra med att vi haft en del investeringar som gått riktigt bra och den typen av framgång föder ofta nya möjligheter.”

ANNONS
ANNONS

Portföljen är uppdelad i fyra delar – Konsument-, Hälsovårds-, Finansiella tjänster och TMT (Tele2).

Mattrend växer

I fjol växte den svenska e-handelsmarknaden för mat med hela  95 procent där Kinnevik har två starka innehav i Mathem och norska Oda, tidigare Kolonial. Den nya mattrenden på nätet är här för att stanna, tror Georgi Ganev, men tillägger samtidigt:

”Sedan kommer de inte accelerera i samma takt som under pandemin, när vi hade en extrem situation.”

Läs mer: Kinnevik får ny inriktning efter Zalandoutdelning

 

 

ANNONS
ANNONS