Dagens PS

Jobbslakt hotar Sverige – länen som drabbas mest

Regeringens skatteförslag
John Uggla
John Uggla
Uppdaterad: 18 jan. 2017Publicerad: 18 jan. 2017

DagensPS.se har tidigare skrivit om regeringens utskällda finansskatt – 15 procent på lönen – som kan komma att drabba upp mot 300.000 företag. Vi har även rapporterat om oroväckande siffror från Bankföreningen som varnar för att 16.000 jobb kan vara i fara.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Och nu kommer ny statistik som späder på farhågorna. Det är Stockholms Handelskammare som, tillsammans med ekonomer på analysföretaget Copehagen Economics, beräknar att drygt 17.000 jobb kan försvinna till följd av den nya skatten, skriver Dagens Industri och kallar det för en “jobbslakt”. Siffrorna är också mer specifika än tidigare och tidningen har fått ta del av exakt hur förslaget befaras slå mot svenska företag.

Hårdast drabbas, föga förvånande, Stockholm. I huvudstaden står så många som 9760 jobb i fara följt av 1.863 i Västra Götalands län och 1.488 arbetstillfällen i Skåne län. Andra län som drabbas hårt är Västernorrland län, Östergötland och Uppsala i vilka 552, 463 respektive 281 jobb riskerar att försvinna, skriver Di.

MISSA INTE: 100 000 jobb hotas i finanscentrum  >

LÄS ÄVEN: Panik i storbanker – 10 miljarder ryker  >

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS
Egen rådgivning för egenföretagare

Egen rådgivning för egenföretagare. För dig som är egenföretagare ser vardagen och arbetslivet lite annorlunda ut jämfört med en anställd. Därför har Unionen Egenföretagare en speciell medlemslinje för egenföretagare.

Kontakta Unionen
ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS