Nu får Volvo Cars konkurrens internt när ägaren Geely startar ett nytt elbilsbolag. Det nya företaget slåss om samma kunder – de som vill ha eldrivna premiumbilar.

ANNONS

På tisdagen bekräftade Geely att man bildar nya bolaget Zeekr, vilket Dagens PS berättade om i samband med Geelys rapport och vinstfall.

Elbilsbolaget ska lansera eldrivna bilar globalt och till hösten levereras de första bilarna i Kina. Målet är sedan att det ska komma en ny elbilsmodell varje år de närmaste fem åren, skriver Di. 

Intern konkurrens 

Eldrivna premiumbilar är även vad Volvo Cars vill satsa på framöver. Företaget har sagt att man 2030 ska vara ett rent elbilsmärke, så nyheten om det nya bolaget Zeekr kan innebära konkurrens internt för Volvo Cars.

Geely vill med Zeekr ta hand om hela värdekedjan från batteriteknik och elmotorer till ett nytt system för försäljning och service.

Trots att Volvo Cars är ett oberoende bolag till Geely, så kommer Volvo Cars även att involveras i det nya elbilsbolaget eftersom samarbetet med Geely framöver ska fördjupas kring inköp och utveckling.

Läs mer: Volvo Cars: Vi skrotar alla fossilbilar

 

ANNONS
ANNONS