Storägaren Capital Conquest vill förvärva influerar-plattformen Influencer Panel med duon Joakim ”Jockiboi” Lundell och Jonna Lundell till it-bolaget Newton Nordic. Samtidigt rasar styrelsen och ledningen över beskedet. 

ANNONS

Det handlar om att Capital Conquest vill byta ut den förlustdrabbade kameraverksamheten Newton Nordic mot influerar-plattformen Influencer Panel, där den nuvarande kameraverksamheten i bolaget ska överföras till ett helägt dotterbolag som sedan delas ut till aktieägarna, enligt Dagens industri.

I spetsen av Influencer Panel står grundarna Joakim och Jonna Lundell. De är några av landets mest kända influerare med en egen realityserie och en miljon Youtube-prenumeranter.

Ska omsätta 100 Mkr

Plattformen kopplar samman influerare med varumärken och enligt grundarna ska den omsätta nästan 100 miljoner inom tre år.

För Newton Nordic, som är listat på Nasdaq First North, har det varit ett dystert år där aktien har rasat 60 procent. För ledningen är nyheten om Influencer Panel inget man vill vara delaktig i.

”Styrelsen har sagt att man är emot förslaget och det är vi i ledningen också. Vi tycker inte att det här är en bra idé”, säger vd:n Henrik Lewander.

ANNONS
ANNONS

Läs även: Börsnotering bakvägen för Jocke och Jonna [Dagens PS]