Den nya satsningen heter Ingka Centres och är en kombination av köpcenter och boenden för Ikea i Changsha i södra Kina. Det är ännu ett steg för Ikea i Kina – där de första boende flyttar in i mars 2022.

ANNONS

Totalt handlar det om 500 lägenheter i Changsha och det är Ikeas köpcentergren – Ingka Centres – som står bakom satsningen.

Det handlar alltså om en kombination av köpcenter och boenden där möbeljätten hoppas att de boende flyttar in i mars nästa år – tre kvartal efter att köpcentret öppnade, försenat på grund av pandemin.

Den nya satsningen kommer även spridas till städer som Shanghai och Xi’an.

”Jag tror att vi hade en relevant strategi redan innan pandemin, och nu har trenden som vi redan då såg accelererat”, säger Cindy Andersen, verksamhetschef på Ingka Centres till TT, rapporterar Di.

Allt under samma tak

Sammanlagt har Ingka Centres redan 45 köpcenter i Europa, Ryssland och Kina, samtliga med ett möbelvaruhus. Det ska vara en plats där man bor, arbetar, äter och handlar. Allt på en och samma plats.

Det nya köpcentret i Changsha kostar motsvarande 5,4 miljarder kronor med omkring 350 butiker och hade i juli en uthyrningsgrad på omkring 95 procent.

”Det finns ett behov av att inkludera handelsupplevelser vid mötesplatserna även framöver. Vi har ett stort förtroende för att det finns ett behov för konsumenterna även i Kina”, säger Cindy Andersen.

Tar in stora kedjor

Samtidigt har Ingka lagt till 50 internationella butikskedjor under det senaste året till portföljen i Kina.

ANNONS
ANNONS

Enligt Cindy Andersen är det viktigt att nå ut till de grundläggande behoven hos människor.

”Vi gillar att vara med andra människor och vi gillar att vara i miljöer där vi kan uppleva, ta och känna på saker”, klargör Cindy Andersen.

Läs mer: Rapport: ”Barnmöbler från Ikea gjorda av olagligt ryskt trä”