Nu lämnar husdjur Hongkong i privatjets. Det kommer som ett resultat av regeringens allt hårdare restriktioner genom pandemin.

ANNONS

Så kallade ”pet flights” blir allt vanligare i Hongkong när många bosättare lämnar de allt hårdare restriktionerna bakom sig och flyttar. Istället för att sätta hundar och andra husdjur på vanliga flygplan är det många som istället väljer privata jets inriktade på just husdjuren, skriver Robb Report.

Husdjur lämnar i privatjets

I en undersökning gjord av den amerikanska handelskammaren i Hongkong svarade 40 procent av de tillfrågade, som kommer från andra länder, att de kan tänka sig att flytta på grund av de hårda covid-19 reglerna. Och då vill de givetvis ta med sig husdjuren på sina resor.

Samtidigt som många flygbolag avbokar resor på löpande band genom pandemin, så är det säkrare att boka med de privata bolagen. Ett sådant är Top Stars Air – som uppger att bolagets husdjursdel har ökat med 700 procent sedan pandemins start.

Lägger mer tid

De privata flygbolagen lägger betydligt med tid på varje husdjur, och ser till att samtliga dokument finns på plats, tillsammans med vaccinationer. Även i USA ökar resorna för våra fyrbenta vänner med bolag som NetJets som har sett tusentals nya ”pet flights”, och VistaJet hade en ökning med 86 procent mellan september 2019 och september 2021.

Sedan finns det alltid de som tar det hela till nästa steg. Nyligen flögs en ensam hund på en privatjet, med plats för 16 passagerare, mellan Miami och New York så att den kunde träffa sin ägare.

ANNONS
ANNONS

Läs även: Resebranschen satsar på hundar – privatflyg och lyxhotell [Dagens PS]