Resebranschen ser dollartecken hos våra husdjur, och framför allt för hundar. Numera finns det privatflyg, lyxhotell och egna butlers som tar hand om människans bästa vän.

ANNONS

Husdjur var räddningen för många ensamma människor genom pandemin. Nu är det dags att skämma bort husdjuren och då finns det en uppsjö av tjänster att tillgå.

En ny trend är ett resa med framför allt sina hundar, och resebranschen har hakat på med femstjärniga alternativ för den som vill öppna upp plånboken, skriver The Wall Street Journal.

Får massage

Hotellen erbjuder särskilda hundmenyer och egna butlers – som går ut med husdjuren och även ger dem massage.

På hotellet El Encanto i Kaliforniens Santa Barbara kan hundarna välja glutenfria rätter och fiskmåltider, eller om de känner sig stressade – slappna av med en örtte.

Four Seasons Resort Orlando i Florida har tagit menyerna steget längre och följer vegantrenden – för hundar som vill vara köttfria.

För hunden som vill festa till det erbjuder hotellet W Fort Lauderdale en flaska alkoholfri Dög Pawrignon.

Flyger privatflyg

Även de privata flygbolagen ser möjligheten och rullar ut den röda mattan till husdjuren. Aerial Jets uppskattar att en fjärdedel av passagerarna nu flyger med husdjur, en ökning med tio procent på sex månader. Ett annat bolag, VistaJet, utbildar sin personal i hur man lugnar flygrädda hundar.

ANNONS
ANNONS

”Vår utbildning är träning med vita handskar, vilket innebär att vi föreställer oss vad som kan hända så varför inte också göra det för husdjuren?” säger Matteo Atti, VistaJets chef för marknadsföring.

Läs även: Krocksäkra hundburar – siktar på halv miljard i omsättning [Dagens PS]