Malin Ryfors insåg snabbt att entreprenörsskap var lättare sagt än gjort – men gav inte upp. Nu ska hon bli störst i Norden.

ANNONS

I Veckans Entreprenör lyfter vi entreprenörer, innovatörer och företagsledare som som ritar om kartan över svenskt näringsliv. I artikelserien får du träffa personerna bakom nya, spännande startups och ta del av deras bästa tips för hur man lyckas.

Vem är du?

”En ’doer’ som aldrig ser några hinder, obotlig optimist, impulsiv och målmedveten. Vissa skulle nog kalla mig naiv, vilket jag tror är ett drag som krävs för att våga köra på. Har jag bestämt mig för något ser jag till att på ett eller annat sätt komma dit. Jag hoppas också att jag är en bra och inspirerande ledare för mitt fantastiska team.”

Berätta om företaget

”People Partner är Sveriges ledande bemannings- och rekryteringsbyrå inom service, event, demo och PR. Vi jobbar mot såväl storbolag som mindre byråer och hjälper dem med rätt person på rätt plats, att spara tid och jobba effektivt.

Hur fick du idén?

”Jag satt på mitt dåvarande jobb och försökte hitta ett bolag som levererade personal på ett professionellt sätt och där jag som kund kände mig trygg och uppskattad. Jag hittade inget bolag och det var då jag tog kontakt med mina partners som hade dragit igång verksamheten i en mindre skala och byggt ett eget affärssystem. Jag tänkte: ’Hur svårt kan det vara?’ Det var så mycket svårare än vad jag någonsin kunnat ana – och det var nog tur. För hade jag vetat alla utmaningar innan så hade jag kanske inte varit där jag är i dag. Vi är en extremt leveranssäker organisation med mentaliteten att ingenting är omöjligt. Alla som jobbar i bolaget är extremt kompetenta och drivna. Utan ett starkt team – inget bolag.

Vad blir nästa steg?

”Växa i Norden, bredda vårt erbjudande och klättra högre upp i näringskedjan hos våra befintliga kunder. Vi märker ett enormt behov av våra tjänster och att våra kunder uppskattar vårt arbetssätt och ser oss som en partner och som ett bollplank inom fler och fler områden.

Finansiering – vad bör man tänka på? 

”Vi har hela tiden vuxit organiskt vilket så klart är väldigt tryggt men det tar också längre tid. Ska du ta in finansiering är det viktigt att inte bli fartblind utan att noga överväga vilka du tar in, vad deras ambition och vision är och att lägga en tydlig plan som alla är överens om.”

ANNONS
ANNONS

Var ser du dig själv/företaget om fem år?

”Då är vi Nordens ledande och självklara bolag inom vårt område. Vi har nått en stabil lönsamhet, vuxit med våra kunder och jag har stigit åt sidan och lämnat över vd-posten till någon som är ännu bättre än jag själv. Jag fokuserar på affärsutveckling och kundvård.”

Bästa entreprenörstips?

”Våga ha is i magen! I lite tyngre perioder – gör inga förhastade beslut utan tänk igenom en extra gång och bolla med någon du litar på. Ta hjälp av människor i din närhet. Folk tycker om att hjälpa till, mer än vad man anar. Omge dig med människor som är bättre än du själv. Identifiera dina svagaste sidor och stötta upp med rätt kompetens där. Bygg en stark företagskultur så dina anställda är stolta över att gå till jobbet.”

Värsta fallgropen?

”Hänger ihop med ovan. Fel och förhastade beslut eller att hamna i fel sammanhang med fel människor som inte vill åt samma håll som du själv.”

Vem borde bli nästa ”Veckans entreprenör” – och varför?

Rickard Holmén, vd och en av grundarna av ET Network, för att han aldrig ger upp, är modig och otroligt kompetent och kunnig. Utöver hans fantastiska yrkeskompetens är han en förbild och en grymt peppande och stöttande person. Det borde finnas fler som honom på marknaden.”

Namn: Malin Ryfors
Yrke: Grundare och vd för People Partner.
Ålder: 37
Bor: Östermalm.
Gör helst på fritiden: Spelar tennis, umgås med vänner och att åka till landet.
Gör helst inte: Saker för sakens skull.
Det vet ingen om mig: Jag har nog landets sämsta tålamod.

 

ANNONS
ANNONS

Följ Malin Ryfors och People Partner på:

Peoplepartner.se

Facebook

Linkedin

Instagram

LÄS OM TIDIGARE ”VECKANS ENTREPRENÖRER”:

Nobbade riskkapital – nu står kunder på rad [DagensPS.se] >

ANNONS
ANNONS

Beroende av tekniken: ”Det bor en geek i mig” [DagensPS.se] >

Mediterade med munkar – blev konstnärernas frälsare [DagensPS.se] > 

Reamat på nätet räddar miljön [DagensPS.se] >

Hon är företagens talangscout [DagensPS.se] >

Han hjälper företagare att hitta den rätta [DagensPS.se] >