”Jag tänkte – nu eller aldrig!”

ANNONS

Vem är du?

”Jag har jobbat som chef och utvecklat organisationer i stort sett hela mitt yrkesliv. Jag drivs av att utveckla och hjälpa andra till ett bättre och roligare arbetsliv. Det ska vara engagerande och inspirerande att jobba. För alla. Det är ju en så stor del av livet….”

I Veckans Entreprenör lyfter vi entreprenörer, innovatörer och företagsledare som som ritar om kartan över svenskt näringsliv. I artikelserien får du träffa personerna bakom nya, spännande startups och ta del av deras bästa tips för hur man lyckas.

Hur fick du idén?

”När jag fick möjligheten att jobba som konsultchef och hyrde ut konsulter på executive-nivå fick jag också klart för mig hur svårt det är att vara egenföretagare och konsult och söka uppdrag. När jag hade ett uppdrag var det många som ville ta det men jag kunde bara välja en av dem. Det gjorde alltid lika ont att berätta för konsulterna att de inte kunde få uppdraget den här gången. Många berättade för mig att de mår dåligt när de är mellan uppdragen och söker med ljus och lykta, för när man är i ett uppdrag har man inte tid och energi att söka sitt nästa uppdrag. Många är specialister på det de gör men ganska dåliga på att sälja sig själva. Som egenföretagare har man ofta ett ganska litet nätverk och det kan vara svårt att få träffa konsultbolag som ofta har fullt upp med sin verksamhet. ’Så här kan vi inte ha det’, tänkte jag.”

Berätta kort om ditt bolag och vad ni gör.

”Jag gick länge och funderade på hur jag skulle kunna hjälpa till och göra lite skillnad så att åtminstone fler fick en roligare situation. Efter att ha varit på några föreläsningar om olika digitala lösningar blev det helt klart hur jag skulle göra. Inspirerad av andra sajter som säljer tjänster som hotell och dejting tänkte jag att det måste funka för konsulter. Tänk att få vara med och skapa något nytt och se på branschen och marknaden med helt nya ögon och en ny affärsmodell. De här blev något som jag blev uppfylld och väldigt glad för. Jag tog fasta på behovet och lösningen och fick en ny affärsmodell.”

”Konsulten betalar ett medlemskap för att vi marknadsför dem på sajten. Uppdragsgivaren/konsultbolagen hittar och kontaktar lediga konsulter utan någon kostnad. En sajt för köpare och säljare av konsulttjänster.
Jag frågade runt i mitt konsultnätverk och alla var lyriska. Så då tänkte jag: ’Nu eller aldrig!'”

ANNONS
ANNONS

Vad blir nästa steg?

”Nu ligger allt fokus på att marknadsföra och växa så att både konsultbolag och andra uppdragsgivare ser det naturligt att hitta sina konsulter hos oss. På så sätt behöver de inte utveckla egna system och nätverk. Vi håller oss inom Sverige än så länge. Sedan får vi se hur framtiden ser ut. Vi har fått kontakt med flera som är intresserade av att bli partner och investera i Skillfinder. De tycker vi är väldigt hedrande.”

Bästa entreprenörstips?

”Att brinna för det som du vill göra. Att se att det finns nytta för användaren. Att tro på sin idé så starkt att du varje kväll längtar till morgondagen, så att du får fortsätta skapa och hjälpa.”

Värsta fallgropen?

”Det lättaste är att komma på en bra idé, det svåra är att få ut den på marknaden. Det gäller att ha tålamod.”

Finansieringen – vad bör man tänka på?

”Man bör ha ett bra startkapital och verkligen försöka se alla möjligheter till att utveckla sin idé utan att det kostar för mycket. Det går att göra många saker själv men det är viktigt att ta hjälp där det krävs.”

Var ser du dig själv/företaget om fem år?

”Vi hoppas att vi om fem år är det självklara valet när man söker konsulter och jag hoppas kunna ha ett event där det står tusentals konsulter som fått uppdrag via oss.”

Namn: Suzanne Sparre
Yrke: grundare av Skillfinder.se
Ålder: 55 år
Bor: Rindö, Vaxholm
Civilstånd: gift
Gör helst på fritiden: Tränar och utvecklar mig både mentalt och fysisk.
Gör helst inte: Slösar med min tid. Vill gärna ha kvalitet på allt i livet.
Det vet ingen om mig: Att jag seglat Gotland runt fem och en halv gånger. Vi fick bryta en gång på grund av stiltje.

ANNONS
ANNONS

Följ Suzanne Sparre och Skillfinder.se på:

Skillfinder.se

Facebook