H&M skulle bli sponsor åt FC Barcelona – men nu drar sig den spanska storklubben ur förhandlingarna för att inte komma på kant med Kina.

ANNONS

Det är Fotbollskanalen som berättar, med hänvisning till den spanska nyhetsbyrån EFE, att FC Barcelona dragit sig ur förhandlingarna med H&M.

Enligt medieuppgifterna var förhandlingarna om att H&M skulle bli klädsponsor åt den spanska fotbollsklubben långt framskridna.

Anledningen till att Barca nu nobbar ett sponsoravtal med det svenska klädmärket H&M uppges vara oro för en konflikt med den kinesiska marknaden.

Bakgrunden är H&M:s tidigare kritik mot Kina om tvångsarbete och klädjättens beslut att inte använda bomull i produktionen från regionen Xinjiang i Kina.

Avtalet värt omkring 30 miljoner kronor

Turbulensen som uppstått mellan H&M och Kina har fått FC Barcelona att dra sig ur det planerade sponsorsamarbetet.

Avtalet ska enligt EFE har varit värt 3 miljoner euro, cirka 30 miljoner kronor, för FC Barcelona som nu uppger att en klädsponsor inte har högsta prioritet.

Den svenska klädjätten vill inte kommentera uppgifterna kring förhandlingarna med FC Barcelona.

ANNONS
ANNONS

”Det där är ett rykte som går som vi så klart är medvetna om att det finns, och vi har som policy att vi inte kommenterar rykten”, säger Håcan Andersson, presskontakt på H&M, enligt Expressen.

Läs även: H&M-hat i Kina efter oro över tvångsarbete [Dagens PS]

Läs mer: H&M:s vd duckar Kina-frågor [Dagens PS]