Dagens PS

H&M dumpar tekniksatsningar – anställda påverkas

H&M
I morgon, torsdag, släpper klädjätten H&M sina försäljningssiffror och pressen på bolagets aktie tilltar i styrka. (Foto: TT)
Johan Augustin
Johan Augustin
Uppdaterad: 09 sep. 2022Publicerad: 09 sep. 2022

H&M dumpar stora tekniksatsningar och bolaget vet än så länge inte hur många medarbetare som berörs.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Klädjätten har lagt stora summor på teknik och nya digitala tjänster under de senaste åren. Tekniktjänsterna går under namnet H&M Business Tech, och inkluderar till exempel appar, digitala tjänster och utveckling av AI, skriver Breakit.

Trögt för H&M

Samtidigt går det trögt för H&M, där aktien har halverats sedan förra våren. Att allt fler håller hårt i plånboken genom den höga inflationen bättrar knappast på framtidsutsikterna för bolaget.

På ett internt möte under onsdagen uppgav jätten att det kommer ske förändringar inom Business Tech, enligt källor till Breakit. Det kommer sannolikt att leda till många uppsägningar, framför allt i Stockholm, där de flesta inom Business Tech arbetar.

“Det arbetsgivaren kommunicerade igår var att den ser ett behov av viss kompetensväxling och att vissa kan komma att behöva lämna på grund av omorganisationen”, säger Sofia Almbrandt, ordförande i den lokala fackklubben Akademikerföreningen.

Bekräftar att anställda berörs

H&M:s pressavdelning bekräftar till Breakit att anställda berörs av nedskärningarna, som förklarar att förändringarna i omvärlden har gjort att företaget måste vara flexibelt och snabba i sina beslut.

“Som en del i det här arbetet berörs både anställda och konsulter inom funktionen Business Tech”, lät uttalandet från H&M.

Läs även: H&M anklagas för att smörja analytiker

ANNONS
ANNONS
Johan Augustin
Johan Augustin

Reporter på Dagens PS baserad i Sydney, Australien.

Johan Augustin
Johan Augustin

Reporter på Dagens PS baserad i Sydney, Australien.

ANNONS

Senaste nytt

ANNONS