Dagens PS

Hemarbetande anställda slarvar med IT-säkerhet

cybersäkerhet
57% av de tillfrågade uppger att de är mer distraherade när de jobbar hemifrån. (Foto: Pexels)
Marc Malmaeus
Marc Malmaeus
Uppdaterad: 07 dec. 2023Publicerad: 23 juli 2020

En ny undersökning visar att 43 procent av anställda har gjort misstag som hotat cybersäkerheten på det egna företaget. Över hälften av de anställda uppger att de är mer distraherade när de jobbar på distans, vilket kan öka säkerhetsriskerna. 

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Undersökningen är gjord av brittiska IT-säkerhetsbolaget Tessian och 2 000 anställda i Storbritannien och USA har tillfrågats.

Av de tillfrågade uppger 43 procent att de har gjort misstag som har villkorat cybersäkerheten för dem själva eller företaget. 58 procent svarar att de i tjänsten har skickat ett e-mail till fel person och en femtedel av företagen i studien har förlorat kunder som ett resultat av detta, skriver techsajten Digit.

“Hackare tar tillvara på svagheterna”

57 procent av de anställda uppger att de är mer distraherade när de jobbar hemifrån.

Kommunikationsprofessorn Jeff Hancock vid Stanford University i USA säger coronaviruset gör att det är viktigare för anställda att tänka på säkerhetsrisker vid digitalt arbete.

“I år har folk tvingats hantera väldigt stressande situationer och mycket förändring. Och när folk är stressade tenderar de att göra misstag och val de senare ångrar”, säger han i studien.

“Tyvärr tar hackare tillvara på denna svaghet. Företag måste därför utbilda anställda i hur hackare kan utnyttja deras stress i dessa tider”, fortsätter han.

Vill du lära dig mer? Här tar du del av en guide som tagits fram av Upgraded Point.

ANNONS

Läs även:

Hackare kom åt DNA-data – tack vare gamla lösenord

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS
Egen rådgivning för egenföretagare

Egen rådgivning för egenföretagare. För dig som är egenföretagare ser vardagen och arbetslivet lite annorlunda ut jämfört med en anställd. Därför har Unionen Egenföretagare en speciell medlemslinje för egenföretagare.

Kontakta Unionen
ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS