En ny undersökning visar att 43 procent av anställda har gjort misstag som hotat cybersäkerheten på det egna företaget. Över hälften av de anställda uppger att de är mer distraherade när de jobbar på distans, vilket kan öka säkerhetsriskerna. 

ANNONS

Undersökningen är gjord av brittiska IT-säkerhetsbolaget Tessian och 2 000 anställda i Storbritannien och USA har tillfrågats.

Av de tillfrågade uppger 43 procent att de har gjort misstag som har villkorat cybersäkerheten för dem själva eller företaget. 58 procent svarar att de i tjänsten har skickat ett e-mail till fel person och en femtedel av företagen i studien har förlorat kunder som ett resultat av detta, skriver techsajten Digit.

”Hackare tar tillvara på svagheterna”

57 procent av de anställda uppger att de är mer distraherade när de jobbar hemifrån.

Kommunikationsprofessorn Jeff Hancock vid Stanford University i USA säger coronaviruset gör att det är viktigare för anställda att tänka på säkerhetsrisker vid digitalt arbete.

”I år har folk tvingats hantera väldigt stressande situationer och mycket förändring. Och när folk är stressade tenderar de att göra misstag och val de senare ångrar”, säger han i studien.

ANNONS
ANNONS

”Tyvärr tar hackare tillvara på denna svaghet. Företag måste därför utbilda anställda i hur hackare kan utnyttja deras stress i dessa tider”, fortsätter han.