Max vd Richard Bergfors är besviken på regeringens agerande i pandemin och utesluter inte att personal nu måste sägas upp.

ANNONS

Nya, skärpta restriktioner har basunerats ut från regeringen. Men riktigt vad dessa betyder har Max vd svårt att få grepp om.

”Frågan är om det är själva serveringen som ska stänga klockan 20.30 och man kan fortsätta med att köra take away efter det eller inte”, säger han till Dagens Industri, som uppger att mellan 20 och 30 procent av Max försäljning under ett vanligt år sker efter klockan 20.30.

Det är logiken som blir obegriplig för många då snabbmatsställen får ha öppet efter 20.30 för take away. Men Max har också har ett tiotal restauranger i gallerior och det är inte kristallklart vilka regler som gäller där för hamburgerkedjan.

Richard Bergfors är bekymrad.

”Det här förvärrar en redan djup kris. Det kommer att bli svårt för många att klara det”, säger han om restaurangnäringen generellt till Di.

”Det känns som att man använder restaurangbranschen som en slagpåse i en pandemibekämpning”, anser han.

Max kalkylerar med ett omsättningstapp på en halv miljard för 2020 i spåren av pandemin, och att 200 miljoner kronor går bort i resultatet, uppger Di.

Efter det nya regeringsbeskedet om hårdare restriktioner för restauranger tror han att följden blir att hamburgerkedjan tvingas säga upp personal alternativt dra ner verksamheten på annat sätt.

”Jag kan inte utesluta att vi måste minska personalstyrkan”.

ANNONS
ANNONS

Max sysselsätter i dag cirka 6.000 anställda, varav hälften arbetar heltid, enligt artikeln.

Det är i nuläget oklart hur det blir med utdelningen från moderbolaget för 2020 på grund av coronakrisen.

Läs även: Ny åtstramning för krogarna [DagensPS.se] »