Halverad personalstyrka för Daniel Wellington

Uppdaterad: 09 juni 2022Publicerad: 09 juni 2022
Wellington
Klockbolaget Daniel Wellington har gjort avsevärda nedskärningar. (Foto: Unsplash)

Det svenska klockbolaget Daniel Wellington meddelade i dag att de säger upp 15 procent av den nuvarande personalstyrkan. Sedan förra året har personalstyrkan därmed halverats, enligt uppgifter till Breakit respektive Dagens Industri.

ANNONS
ANNONS

Daniel Wellington grundades av Filip Tysander 2011. Konceptet bygger på ur med färgglada armband. Bolaget hajpades och gick under en lång tid bra. 2017 gjorde man en vinst på 900 miljoner kronor. Men sedan har det blivit tuffare tider. Räkenskapsåret 2020 förlorade bolaget hela 500 miljoner kronor, enligt Breakit.

Bolaget försöker nu anpassa verksamheten till den nya verkligheten, och kommer bara att ha kar butiker där det är lönsamt.

Daniel Wellington förlorar hälften

“Cirka 200 roller av våra cirka 1300 anställda berörs, vilket motsvarar 15 procent av alla våra anställda globalt. På huvudkontoret i Stockholm berörs mer än hälften av rollerna. Det är roller på alla avdelningar och alla nivåer som berörs för att snabbt skala kostnad”, skriver bolagets presschef Camilla Åstrand på mejl till Breakit.

Men Dagens Industri kontrar med andra uppgifter: 700 personer har redan hunnit bli uppsagda, varav en stor andel i Kina. Med de nu 200 varslade blir det nästan hälften av personalstyrkan.Det är något som också bolaget bekräftar vid ett senare tillfälle.

Det är bland annat coronapandemins effekter på konsumtionen i Kina som ligger bakom den kraftiga inbromsningen för klockbolaget, vars intäkter i Kina har stått för 30-40 procent av försäljningen.

ANNONS
ANNONS
ANNONS
ANNONS