Amerikanska startupen Thinx, som fått mycket uppmärksamhet för sina underkläder framtagna för menstruerande kvinnor, befinner sig i en HR-kris, rapporterar bland annat Bloomberg News. Bolagets frispråkige vd och grundare Miki Agrawal har lämnat posten sedan en månad tillbaka och vissa uppgifter i media talar om en personalflykt på minst 35 uppsägningar bara i januari.

ANNONS

Bakgrunden är en att anställda på bolaget – vilket skrutit om sin feministiska kultur – anklagat Thinx och dess vd för att ha behandlat framför allt den kvinnliga personalen illa i form av ojämställda löner och dåliga förmåner.

Men nu kommer desto grövre anklagelser mot den tidigare toppchefen. Enligt klagomål som lämnats in förra veckan ska Miki Agrawal ha trakasserat framför allt kvinnliga medarbetare sexuellt – både verbalt och fysiskt. Vd:n påstås bland annat ha kommenterat och tagit på en kvinnlig anställds bröst, hållit videokonferenssamtal från sängen naken samt flertalet gånger klätt om framför medarbetare. Klagomålen kommer från 26-åriga Chelsea Leibow som fick sparken i december förra året efter att, enligt New York Magazine, ha protesterat mot vd:ns oacceptabla beteende.

Som ett svar på anklagelserna skrev Miki Agrawal ett inlägg på sajten Medium där hon medger att hon begått många misstag under resans gång att göra Thinx till ett framgångsrikt företag.

”Jag var maniskt inriktad på vår tillväxt samt vår vision att bryta tabut /…/ Precis som vilken grundare och vd som helst gjorde jag mitt bästa under dessa galna omständigheter. Visst har jag begått massor av misstag på vägen men samtidigt kan jag stolt konstatera att vårt bolag har växt från en idé i mitt huvud till en innovation som bärs av miljontals nöjda kvinnor världen över på bara några år.”

MISSA INTE: Uber utreder sextrakasserier [DagensPS.se] >

ANNONS
ANNONS

LÄS ÄVEN: Nya sexanklagelser mot sparkad medietopp [DagensPS.se] >