Googles medgrundare Sergey Brin är inte bara en av världens rikaste personer, han är generös också. I början av veckan skänkte miljardären 127 miljoner dollar i Google-aktier till två välgörenhetsorganisationer, skriver Forbes.

ANNONS

Det var under måndagen som Securities and Exchange Commission kunde rapportera att Googles medgrundare Sergey Brin skänkt bort 1, 07 miljoner av sina aktier i Googles moderbolag Alphabet.

Enligt uppgift ska donationen om 127 miljoner dollar, motsvarande 1, 2 miljarder kronor ha gått till den egna stiftelsen, Sergey Brin Family Foundation och Michael J. Fox Foundation.

Det senare en stiftelse som ligger Brin lite extra varmt om hjärtat, eftersom de arbetar för ett botemedel mot Parkinsons. En sjukdom som är ärftlig i Brins familj, skriver Forbes.

Donerat pengar till sin exfru

Att Brin donerar pengar till den egna stiftelsen Sergey Brin Family Foundation hör inte till ovanligheterna. Stiftelsen som under 2020 hade mer än 3 miljarder dollar i nettotillgångar har i sin tur skänkt mer än 520 miljoner dollar, motsvarande 5, 2 miljarder kronor till ett antal ideella organisationer.

Ännu ett tecken på Brins välvilja och generositet är den donation på 23 miljoner dollar som gått till hans exfru Nicole Shanahan och hennes stiftelse Bia Echo Foundation.

ANNONS
ANNONS

Vad mer kan man säga än föredömligt.

Läs även: De tio bästa företagsförvärven genom tiderna [Dagens PS]