Har du en galen idé som du skulle vilja göra till verklighet, men ingen aning om hur det ska gå till? Här är de bästa tipsen på hur du ska gå till väga.

ANNONS

Markos Kern, gästskribent på Entrepreneur.com delar med sig av sina bästa knep för att starta ett företag, byggt på galna idéer. Bakom sig har han en lång karriär av entreprenörskap, och har ”aldrig haft ett riktigt jobb” förklarar han. Bland annat har Kern startat Nordkoreas första surfskola och nu har han siktet inställt på att avhjälpa den ökande inaktiviteten bland barn och ungdomar genom att på sitt eget vis koppla samman tech, idrott och företagsamhet i bolaget ”Fun with Balls”.

Lär dig räcka ut en hand till alla som erbjuder sig att hjälpa, lyder hans första tips. Att göra det själv är inte detsamma som att vara ensam.

Ensam är stark

När Markos Kern startade sitt första bolag var han 21 år gammal och hade ingen erfarenhet. Hans resa är okonventionell menar han – men trots det finns det lärdomar för den som sitter på en affärsidé.

Bara för att du är ensam på din resa betyder inte det att du aldrig träffar någon annan, fortsätter han. Affärsidéer är som mest effektiva när de är autentiska och har ett tydligt syfte. Kern poängterar vikten av att omge sig med rätt personer, kommunicera med sin omgivning, och att vara beredd på att förändra och optimera sin idé längs vägen för att lyckas.

Det är också viktigt att utveckla ett internationellt tankesätt, menar han. Förstå hur världen fungerar, för marknaden är mer global än någonsin. Din idé är David, marknaden är Goliat. Jaga din dröm oavsett hur galen den verkar, för det är den fundamentala idén med entreprenörskap, skriver Kern.

Tänk möjligheter och välkomna utmaningar

Till sist måste din inställning också förändras för att lyckas; från ”varför?” till ”varför inte?” och till ”hur?”, skriver Markos Kern. Hans bolag Fun with Balls har estimerat samhällskostnaden för människors inaktivitet till 2,4 biljoner dollar.

”Tänk om man kunde förändra världen till det bättre, och samtidigt göra affärer på det? Vilken påverkan man kan ha – och vilka pengar man kan tjäna.”

ANNONS
ANNONS

Kern avslutar med det enklaste och samtidigt mest kärnfulla tipset för alla som inte är säkra på om de ska satsa på sin idé:

”Allt går, bara man bestämmer sig – finns det bara en liten chans ska du ta den!”

(Bilden är tagen i ett annat sammanhang).