ANNONS
Företrädesemission 18 sep - 2 okt 2023

Finansexperter vill inte jobba från kontoret

Uppdaterad: 05 juni 2023Publicerad: 05 juni 2023
Enligt en global undersökning vill finansiella proffs inte komma till kontoret oftare
Enligt en global undersökning vill finansiella proffs inte komma till kontoret oftare. (Foto: Pexels)

En av två finansexperter säger enligt en ny undersökning att de skulle byta jobb om de ombads komma in på kontoret oftare.

ANNONS
ANNONS

Enligt den senaste Markets Live Pulse-undersökningen vill finansiella proffs inte komma in till kontoret oftare, de säger hellre upp sig, det rapporterar Bloomberg.

Finansexperter föredrar hybridarbete

Undersökningen visar att en av två personer som jobbar inom finans skulle byta jobb om deras chefer krävde att de skulle spendera mer tid på kontoret.

Av de 1 585 tillfrågade personerna som arbetar inom finans världen över, svarade 1 320 finansexperter och 265 privata investerare att de föredrar hybridarbete.

ANNONS
ANNONS

Bara 20 procent jobbar hellre på kontoret

Endast 20 procent av de tillfrågade finansproffsen svarade att de föredrar att arbeta från kontoret.

Ungefär 40 procent av finansproffsen uppgav att de redan jobbar från kontoret fyra dagar i veckan eller mer, vilket är cirka dubbelt så många som sade att de föredrar att jobba på kontoret.

Det antal som svarade på enkäten var långt över genomsnittet för deltagare i de senaste MLIV Pulse-undersökningarna, något som tyder på att återgång till kontoret fortfarande är en het fråga.

Lättare sagt än gjort

Det är så klart lättare att i en anonym undersökning säga att man ska sluta om man tvingas tillbaka till kontoret, än att faktiskt göra det om man hamnar i den situationen.

Chefer på Wall Street har varit bland dem som propagerat mest för att återgå till att jobba på kontoret fem dagar i veckan.

I april avslutade JP Morgan Chase & Co. hybridarbete för sina vd:ar och sade att de måste jobba från kontoret varje vardag.

Den nya policyn kom efter att bolagets vd, Jamie Dimon, tidigare i år sagt att det inte fungerar för yngre chefer eller personal att jobba hemifrån.

Vill du läsa de senaste nyheterna om ekonomi och företag? Så här enkelt får du vår kostnadsfria nyhetstjänst.

Läs mer: De fyra största arbetstrenderna nästa år

ANNONS
ANNONS
Annika Hjerpe
Annika Hjerpe

Reporter på Dagens PS med fokus på bland annat Life Science.

Annika Hjerpe
Annika Hjerpe

Reporter på Dagens PS med fokus på bland annat Life Science.

ANNONS
Företrädesemission 18 sep - 2 okt 2023

Investera i svensk innovation som begränsar hjärnskador. Medicintekniska PolarCools CE-märkta produkt, PolarCap® System, används som akut behandlingsmetod vid hjärnskakningar och upprepade smällar mot huvudet. Bolagets vision är att kontrollerad kylning av huvud- och nackskador ska bli en standardbehandling för att begränsa hjärnskador. Försäljningen ökar snabbt och nu genomförs en nyemission för att klara av expansionen.

Läs mer & teckna här