Nu är det färdigpoddat för mediejätten Facebook. Det framgår av ett internt meddelande till företagets partners som Bloomberg tagit del av. 

ANNONS

Det var i juni förra året som Facebook lanserade en ny podcasttjänst för sina användare. När man nu planerar att radera samtliga poddsändningar från sin plattform från och med juni 2022 har det alltså bara gått ett år.

Locket på

Från och med den här veckan kommer det inte längre vara möjligt för plattformens användare att lägga till poddsändningar. Långsiktigt kommer också samtliga poddsändningar att raderas från plattformen.

Det framgår av ett internt meddelande till Facebooks partners som Bloomberg tagit del av, där det även framgår att man inte har för avsikt att informera plattformens användare om att tjänsten för podcasts ska stängas ned.

Företaget går till och med så långt som att avråda sina partners från att uppmärksamma användarna om förändringen.

Fullt fokus på Metaverse

När Bloomberg kontaktar Facebook numera dotterbolag till moderbolaget Meta, svara företaget att de ständigt utvärderar plattformens funktioner för att kunna erbjuda ”de mest meningsfulla upplevelserna”, skriver Bloomberg.

ANNONS
ANNONS

Ända sedan Facebook omprofilerades i oktober förra året mycket fokus legat på hur man håller sig fortsatt relevant och behåller sina användare. Det sedan plattformen började förlora användare mot slutet av 2021. Som motpol till det har moderbolaget Meta lagt all sin kraft och stora resurser på The Metaverse på senare tid.

Läs även: Anställda tröttnar: Mark Zuckerberg besatt av metaverse [Dagens PS]