Kan man få för mycket av metaverse? Det anser åtminstone Facebook-grundaren Mark Zuckerbergs medarbetare som uppger att Meta-vd:ns fascination för projektet The Metaverse praktiskt talat driver dem till vansinne, skriver Business Insider. 

ANNONS

I oktober 2021 tillkännagav Facebooks grundare Mark Zuckerberg att företaget skulle byta namn till Meta. Sedan dess har mycket tid och engagemang lagts ner i vd:ns projekt The Metaverse som just nu är det största i moderbolaget Meta.

Saknas en strategi

På senare tid har anställda inom företaget börjat tröttna på det omtalade virtual reality-projektet, såväl som tekniken som ligger bakom. Detta enligt anonyma källor som tidningen Insider talat med som bland annat uppger att projektet saknar ”en sammanhängande strategi”.

Något som skapar förvirring eftersom folk inte riktigt verkar veta vad de ska leverera, än mindre vad de ska arbeta med. På liknande sätt har de anställda som faktiskt gläds åt projektet mycket frågor som aldrig riktigt besvaras.

Zuckerberg ser dock inga som helst svårigheter med projektet, vilket skapar mycket irritation enligt en tidigare anställd som säger att metaverse är ”det enda Mark vill prata om”.

Förlustaffär på 10 miljarder dollar

Förra året förlorade Meta 10 miljarder dollar på sitt Reality Labs-segment, som hanterar metaverse-projekt. Tanken är att lika mycket pengar ska investeras i år och även flera år framöver, eftersom metaverse är ett långsiktigt projekt som inte kommer att vara fullt utvecklat på ett decennium eller mer.

Av det skälet finns det just nu ytterst lite av substans att visa upp enligt en tidigare anställd.

”Det finns fortfarande inte mycket att röra vid eller titta på, än mindre nytta,” säger personen till Business Insider. 

ANNONS
ANNONS

För närvarande är tjänsten tillgänglig via Horizon Worlds, en ännu inte fullt utvecklad VR-app. Som tillägg till det är tanken att man som användare ska få tillgång till metaverse med Metas AR-glasögon, vilket bekymrar många anställda som inte är lika övertygade om teknikens kapacitet och fulländning som Zuckerberg.

Läs även: Metaverse: Det här behöver du veta om framtidens tillflyktsort [Dagens PS]