Dagens PS

Postnord levererar paket som aldrig förr

Postnord är säkra på att de kan ta hand om den ökade leveransen under coronakrisen. (Foto: TT)
Jonas Carlsson
Jonas Carlsson
Uppdaterad: 14 apr. 2020Publicerad: 13 apr. 2020

Att folk sitter hemma och beställer varor märks tydligt hos Postnord. Det handlar om 10 000 fler paket under enbart en dag.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Det är Postnord som har genomfört en undersökning hur mycket paket de fick leverera mellan 26 mars och 6 april. Detta just för att se hur coronakrisen syntes i egna verksamheten. Det rör sig om mellan 550 000 och 650 000 paket om dagen, vilket kan jämföras med 450 000 paket under motsvarande förhållanden förra året.

“Vi upplever rekordsiffror i paket hem och till ombud just nu. Det är tydligt att det är en effekt av att svenskarna har ombetts hålla sig inne. Att vi kan leverera varor till folks hem under den här tiden och på så vis underlätta i vardagen ger en bra magkänsla”, säger Peter Hesslin, chef för e-handel och logistik på Postnord Sverige till Ehandel.se.

Han tror att man kommer klara av efterfrågan under coronakrisen.

“Vår organisation är utvecklad och rustad för att kunna växla upp när volymerna växer, även under speciella omständigheter. Kombinationen av vilja, kunnande och lojalitet till det samhällsuppdrag vi har gör att vi kan fortsätta leverera till hela Sverige, även när samhället befinner sig i kris”, förklarar han för sajten.

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS