Dagens PS

Hög tid att sälja lyxklockor på Tradera

Tradera märker en större försäljning av lyxklockor. (Bild: Jorono/Pixabay)
Jonas Carlsson
Jonas Carlsson
Uppdaterad: 14 apr. 2020Publicerad: 13 apr. 2020

Sajter som Blocket och Tradera börjar nu fira stora triumfer under coronakrisen. Många vänder sig till andrahandsmarknaden på nätet för att man sitter hemma och även behöver mer pengar över. Lyxklockor kan vara läge att sälja just nu.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Branschens aktörer inom andrahandsförsäljning tror att sajterna kommer gynnas alltmer av att folk måste spara pengar och kanske köpa mer begagnat.

För den som har en lyxklocka liggandes i något hörn och dammar, kan en försäljning vara bra just nu, då många konsumenter verkar hugga på just det.

“En del behöver kanske få lite mer cash i plånboken, vilket kan förklara varför försäljningen av märkesklockor ökar med 12 procent”, säger Sofia Hagelin på Tradera till Breakit.

På Blocket håller man med om att lyxkonsumtionen ökar på sajten.

”Det är mer exklusiva produkter som säljs. Framförallt inom personliga kategorier som klockor, smycken och väskor. Det ökar inte så mycket i andel, det intressanta är att snittpriserna gått upp rejält”, säger Tero Marjamäki, pressansvarig på Blocket till Breakit.

Samtidigt verkar jätteexklusiva saker som dyrare bilar faktiskt minska på sajterna. Men guld är något som går uppåt. Försäljningen har ökat med 33 procent på Tradera under mars månad.

“När guldet ökar brukar det vara ett tecken på att vi är på väg in i sämre ekonomiska tider”, säger hon och tillägger att även pussel, instrument och spel har fått sig ett uppsving, säger Sofia Hagelin till Breakit.

 

ANNONS
ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS