Sajter som Blocket och Tradera börjar nu fira stora triumfer under coronakrisen. Många vänder sig till andrahandsmarknaden på nätet för att man sitter hemma och även behöver mer pengar över. Lyxklockor kan vara läge att sälja just nu.

ANNONS

Branschens aktörer inom andrahandsförsäljning tror att sajterna kommer gynnas alltmer av att folk måste spara pengar och kanske köpa mer begagnat.

För den som har en lyxklocka liggandes i något hörn och dammar, kan en försäljning vara bra just nu, då många konsumenter verkar hugga på just det.

”En del behöver kanske få lite mer cash i plånboken, vilket kan förklara varför försäljningen av märkesklockor ökar med 12 procent”, säger Sofia Hagelin på Tradera till Breakit.

På Blocket håller man med om att lyxkonsumtionen ökar på sajten.

”Det är mer exklusiva produkter som säljs. Framförallt inom personliga kategorier som klockor, smycken och väskor. Det ökar inte så mycket i andel, det intressanta är att snittpriserna gått upp rejält”, säger Tero Marjamäki, pressansvarig på Blocket till Breakit.

Samtidigt verkar jätteexklusiva saker som dyrare bilar faktiskt minska på sajterna. Men guld är något som går uppåt. Försäljningen har ökat med 33 procent på Tradera under mars månad.

ANNONS
ANNONS

”När guldet ökar brukar det vara ett tecken på att vi är på väg in i sämre ekonomiska tider”, säger hon och tillägger att även pussel, instrument och spel har fått sig ett uppsving, säger Sofia Hagelin till Breakit.