Efter pandemin ökar längtan att roa sig i Stockholm. Här är nöjen som lockar stockholmarna, enligt en ny rapport.

ANNONS

Drygt sju av tio (72 procent) svarar i en undersökning som Novus gjort på uppdrag av Stockholms handelskammare att de längtar efter att besöka restauranger, kaféer och after work.

I den yngsta gruppen, 18-29 år, uppger hela 85 procent det, framgår det i ett pressmeddelande.

Sex av tio önskar att få gå på teater. Bland de yngre längtar sju av tio efter det.

När det gäller stora evenemang inom exempelvis idrott, festivaler eller konserter längtar 75 procent efter det, och flera av dem mycket, jämfört med 51 procent hos hela svarsunderlaget.

Unga vill gå på nattklubb

Den yngre kategorin sticker i synnerhet ut när det handlar om längtan efter att gå på nattklubb. Här svarar 59 procent av 18-29-åringarna att man längtar eller längtar mycket efter det, en siffra som för hela undersökningen är 27 procent.

”Längtan efter att göra allt det som varit svårt eller omöjligt under mer än ett år är stor och det kommer nog att märkas av i takt med att restriktionerna ansvarsfullt kan trappas av”, säger Daniella Waldfogel, näringspolitisk chef på Stockholms handelskammare, i en kommentar.

Av undersökningen framgår att 70 procent av de svarande tror på en återgång till det normala när det gäller beteendet att undvika stora evenemang. I den yngsta svarsgruppen, 18-29 år, uppger hela 91 procent att man tror på en återgång samtidigt som endast 4 procent i kategorin tror att förändringen är bestående.

ANNONS
ANNONS

För tidigt blåsa faran över

”Det är viktigt att företagen får tillbaka sina besökare, kan börja anställa igen och börja bygga upp sådant som pandemin raserat. Än är det för tidigt att blåsa faran över för vi vet att väldigt många företag fått anstånd med skatteinbetalningar och vi tror att det vore klokt av regeringen att se över möjligheterna att förlänga tiden för att återbetala dessa uppskov för att underlätta en bra återhämtning”, tillägger Daniella Waldfogel.

1 079 personer personer i Stockholms län har deltagit i Novus-undersökningen, beställd av Stockholms handelskammare.

Läs även: Krogen har problem att hitta personal [DagensPS.se] »