Dagens PS

Efter coronaeffekten: De hyr ut flexibla kontor

kontor
Antalet tjänstemän som jobbar på andra platser än kontoret har ökat med över 400 procent i Stockholm sedan coronavirusets utbrott. (Foto: TT)
Dagens PS
Dagens PS
Uppdaterad: 18 maj 2020Publicerad: 18 maj 2020

Coronaviruset har gjort att vi arbetar på temporära platser i större utsträckning än tidigare. Nu lanserar teknikkonsulten WSP en satsning på flexibla kontorslokaler, där de hoppas kunna minska företags lokalhyror. 

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Satsningen, som görs i samband med bolaget Vakansa, presenteras i ett pressmeddelande.

Lokalhyran är en av de tyngsta utgifterna för många bolag idag. När vi så småningom övergår till det ”nya normala” efter Coronakrisen kommer synen på effektivt lokalutnyttjande sannolikt ha förändrats.

WSP och startupbolaget Vakansa har inlett ett samarbete för att matcha lokalbehovet med efterfrågan.

Vill undvika att bygga nya lokaler

Redan innan Coronakrisen stod många kontorsfastigheter tomma stora delar av dygnet. Det är denna outnyttjade potential i det befintliga byggnadsbeståndet som Vakansa och WSP vill ta tillvara genom en ny digital tjänst.

“När krisen klingar av och företag återigen behöver lokaler att arbeta i kommer efterfrågan sannolikt vara stor på smarta och prisvärda upplägg. Därför känns det väldigt spännande och helt rätt att inleda ett nära samarbete med Vakansa. Vi behöver se värdet i de resurser som redan finns istället för att bara bygga nytt. Samtidigt förändras nu bilden snabbt över var och när vi behöver ett kontor och vad vi är beredda att betala för det”, säger Johan von Porat, affärsutvecklare inom hållbarhet på WSP.

Del av WSP:s Growspark-satning

Samarbetet innebär att Vakansa deltar i WSPs acceleratorprogram Growspark. Målet är gemensamma affärer och nya innovativa lösningar för WSPs kunder. Tack vare WSPs storlek och många kunder kan Vakansa nå ut till en bredare marknad.

“Att ta steget ut på marknaden med en ledande samhällsbyggnadsaktör som WSP i ryggen, där jag dessutom genom åren haft kontakt med flera briljanta individer, är en ynnest. I den stundande omställningen för en hållbar utveckling så kan bara riktiga samarbeten och samverkan vara ledorden, vilket detta är ett tydligt exempel på. Det finns tillräckligt många kvadratmeter där ute i våra städer för att en mångfald av aktörer ska kunna hitta billiga och passande platser att bedriva sina verksamheter i. Speciellt i dessa coronatider kan samnyttjande bli omställningen som alla letar efter”, säger Robin Rushdi Al-Sálehi, grundare och VD på Vakansa.

Läs mer: Hemarbetet har ökat med 400 procent

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS