Tre direktörer sitter anhållna misstänkta för grovt insiderbrott. De kommer att behöva tillbringa natten på Kronobergshäktet i Stockholm. Gripandet ägde rum vid en planlagd razzia av Ekobrottsmyndigheten.

ANNONS

 ”Jag utgår från att min klient släpps”, säger advokat Henrik Olsson Lilja, till Expressen.

De tre direktörerna misstänks för grovt insiderbrott efter händelser som ska ha utspelat sig i april. Enligt Expressen gäller misstankarna en affär med två bolag, varav ett är ett mindre börsbolag.

Vd:n för ett av de utpekade bolagen säger sig inte känna till affären, och säger att hen inte tror att det rör verksamheten.

De tre misstänkta anhölls i sin frånvaro i måndags och greps vid olika razzior i sina hem strax efter klockan sex på tisdagsmorgonen. Mobiltelefoner och datorer ska ha tagits i beslag.

De tre direktörerna förhördes var för sig under dagen. Vice chefsåklagare Ted Murelius vid Ekobrottsmyndighetens finansmarknadskammare bekräftar den pågående utredningen, men lämnar inga övriga upplysningar om fallet.

ANNONS
ANNONS

Det är oklart när åklagaren tidigast kan ta ställning till om någon av de misstänkta ska släppas eller begäras häktad, skriver Expressen.

Läs också:

Tidigare ECB-chefer misstänks i ”Europas största skattestöld” [Dagens PS]
Lundin Oil-toppar åtalas för medhjälp till grovt folkrättsbrott [Dagens PS]