Dagens PS

Di: Nytt besked om utdelningar nära

Tillväxtverket
Byggkonsultbolaget Kåver & Mellin vann mot Tillväxtverket i högsta förvaltningsdomstolen, vilket även kan vara en seger för många andra företag. (Foto: TT)
Finwire
Finwire
Uppdaterad: 03 nov. 2020Publicerad: 03 nov. 2020

Tillväxtverket väntas de närmaste dagarna ge besked i utdelningsfrågan för bolag som erhållit korttidsstöd, skriver Dagens industri med hänvisning till källor.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Enligt vad Di (obs, betalvägg, inloggning krävs) erfar kommer beslutet att omfatta en begränsning av möjligheten att dela ut pengar eller överföra koncernbidrag efter avslutat stöd.

Tillväxtverket har avböjt att kommentera. Pressansvarige Niklas Kjellberg uppger att det har förts dialog med branschorganisationerna men att det inte finns ett färdigt förslag.

En av arbetsgivarorganisationerna, Almega, har tryckt på att riksdagen beslutar om frågan. Enligt Almega var ett aktieutdelningsförbud för 2021 inte synligt när företagen sökte om stöd under 2020.

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
Finwire
Finwire

Nyheter producerade i samarbete med Finwire

Finwire
Finwire

Nyheter producerade i samarbete med Finwire

ANNONS
Egen rådgivning för egenföretagare

Egen rådgivning för egenföretagare. För dig som är egenföretagare ser vardagen och arbetslivet lite annorlunda ut jämfört med en anställd. Därför har Unionen Egenföretagare en speciell medlemslinje för egenföretagare.

Kontakta Unionen
ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS