Dell varnar för vikande siffror – stark dollar och inflation

Uppdaterad: 26 aug. 2022Publicerad: 26 aug. 2022
Dell
Dell måste betala miljoner i böter för vilseledande prissättning. (Foto: Dell Technologies)

Dell gör som de andra i branschen, och flaggar för ett svagt tredje kvartal. Marknaden försvagas när inflationen får folk att dra åt svångremmen.

ANNONS
ANNONS

Dell Technologies tror att de tuffa tiderna med rusande inflation gör att datorinköp skjuts på framtiden. När företagets prognos inför tredje kvartalet kommer ligger den under analytikernas spådomar. Pandemiboomen för datorer är definitivt över.

Starkare dollar slår mot Dell

Företaget tror att omsättningen för tredje kvartalet ligger någonstans mellan 23,8 miljarder och 25 miljarder dollar (252 miljarder-264 miljarder kronor). Analytikernas uppskattning ligger på 26,34 miljarder dollar (knappt 279 miljarder kronor).

Företaget påverkas inte bara av den starkare dollarn utan också av covidnedstängningarna i Kina. Kina är företagets näst största marknad, uppger Reuters.

Dell tror att både privatkunder och företag kommer att skjuta upp inköpen av nya datorer. Orsaken är förstås det rådande ekonomiska läget i världen, med stor osäkerhet om bland annat ränteläge och inflationstakt.

Företagets aktie rasar med 8 procent på torsdagen, enligt Reuters.

Läs även: Sony höjer priset på Playstation 5 i Europa 

Läs även: Halvledare: Efter rusning kommer ras 

ANNONS
ANNONS
ANNONS
ANNONS