Familjen Trumps fastighetsbolag hade det tufft under fjolåret. Utöver coronapandemins inverkan på turistnäringen har även den förre detta presidentens varumärke fått sig en kraftig törn.

ANNONS

Dagens PS har tidigare skrivit om hur flera banker har avböjt att göra fortsatta affärer med Donald Trump och hans bolag efter hans tid i Vita huset.

Under torsdagen offentliggjordes en finansiell rapport om hur familjebolaget Trump Organization har utvecklats under det senaste året. Och rapporten är dyster läsning för den förre detta presidenten.

Familjen affärsverksamhet drabbades av fallande intäkter då pandemin slog till hårt mot den globala turistnäringen.

Det skriver Di med hänvisning till New York Times.

Kraftiga intäktsfall

Den finansiella rapporten visar på breda intäktsfall i Trumpfamiljens hotell- och golfklubbsverksamheter.

Bland annat tappade Golfklubben Doral i Florida över 40 procent av intäkterna och Donald Trumps självbetitlade hotell i Washington D.C redovisade ett intäktsfall på 63 procent.

Totalt tappade Trump Organisation 278 miljoner dollar, eller 2,3 miljarder kronor, i intäkter jämfört med 2019 – en nedgång med 38 procent.

Problemen som kan bestå

Den stora ljuspunkten var dock Mar-a-Lago, Donald Trumps privata klubb i Florida. Där steg intänkterna med 13 procent.

Samtidigt finns det indikatorer på att Trump kommer ha det svårare att göra i framtiden på grund av hans tid i Vita huset.

ANNONS
ANNONS

Exempelvis har golforganisationen PGA Americas redan fråntagit en av Trumps golfbanor rätten att hålla en prestigefylld turnering.

Trots intäktstappet beräknas Donald Trump fortfarande att vara god för cirka 1,3 miljarder dollar, motsvarande 10 miljarder kronor.

Läs mer: Deutsche Bank ratar fortsatta affärer med Trump [Dagens PS] >>