Mats Alvesson är forskare och professor i organisationsteori, och han skräder inte orden när det gäller ledarskap och administration av i dag. Det är klyschor och tomma reformer i stället för produktiv effektivitet.

ANNONS

”Funktionell dumhet” kallar lundaforskaren Mats Alvesson dagens ledarskap och administration som genomsyras av ”klyschor och tomma reformer” enligt Expressen. Mats Alvesson är i grunden psykolog, men har de senaste 30 åren studerat organisationer, ledarskap, företag och myndigheter.

”Vi sysslar i allt högre grad med ceremoniella och symboliska pseudoaktiviteter i arbetslivet utan någon som helst produktiv effekt”, säger Mats Alvesson enligt Expressen.

Begåvade gör dumma saker

Det ska se bra ut på papper. Att förstärka varumärke är en grundbult, oavsett om de anställda tillämpar processerna eller om de gör kärnverksamheten bättre.

”Folk lägger en stor del av sin arbetstid på att utarbeta planer, strategier och utbildningar, presenterade i snitsiga powerpointpresentationer, som sällan utgår från arbetslivets verklighet”, fortsätter han. ”Dumhetsparadoxen medför att organisationer anställer begåvade människor som i slutänden gör dumma saker.”

Lyd och gör dig inte osams

Det för oss till uttrycket ”funktionell dumhet”. Enligt Alvesson kan det visserligen vara positivt för karriären. Du gör dig inte osams med någon, och gör som chefen säger, alltid enligt värdegrunderna.

”Denna konformism och konsensuskultur, som är ovanligt stark i Sverige, leder till ett slöseri med tid och resurser”, säger han enligt Expressen. ”En uppsjö av politiker, organisationsledningar, varumärkesstrateger, mångfaldskonsulter, MR-samordnare, och andra med särintressen i värdegrundsarbete lever i maskopi med den övergripande dumheten.”

Dumhetsbekämpning på APT

”Tomhetens triumf” i arbetslivet, enligt Alvesson. Samhällsutvecklingen präglas av politisk korrekthet och kränkthetskultur. Har du en annan åsikt än de andra kanske du anklagas för att bryta mot värdegrunden.

Alvesson förespråkar avvecklingsprojekt i stället för utvecklingsprojekt. Dumhetsbekämpning kan bli tema på arbetsplatsträffen.

ANNONS
ANNONS

För att börja processen är det dags att börja belöna ifrågasättande och analyserande, diskuterande och intelligens, säger organisationsforskaren.

Läs även: Danny Saucedo: ”Jante det dummaste som finns” [Dagens PS]

Läs även: Yngre medarbetare lär sina chefer om mångfald [Dagens PS]