”De tror att hon är med i någon jävla sekt och allt möjligt” säger den frispråkige affärsmannen.

ANNONS

Så här ligger det till. Kristdemokraterna med partiledaren Ebba Busch Thor har anlitat den bullrige entreprenören Bert Karlsson i ett försök att hotta upp partiets alarmerande opinionssiffror.

Det här skriver Expressen och bakgrunden är att KD enligt SVT och Novus väljarbarometer för februari bara har 2,7 procents väljarstöd. Det är lika med ingen plats i riksdagen, eftersom spärren går vid 4 procent.

Ebba Busch Thor hoppas att Bert Karlsson ska vända den negativa trenden. Partiet står och stampar på en katastrofnivå och Berts uppgift är att elda på siffrorna.

Han jobbar nu heltid som kommunikationsstrateg åt KD och tror, enligt Expressen, att partiet genom hans försorg kan få 8-10 procents väljarstöd i höstens val.

”Titta på hur Moderaterna har gjort. Han har slutat att vara med i sandlådan och pratar som en vuxen. Det är något liknande vi får göra med Ebba. De vet så lite om Ebba, de tror att hon är med i någon jävla sekt och allt möjligt. Jag får ju mejl om det här. Jag ska ta upp det med henne, jag kommer börja med det”, säger Bert Karlsson i artikeln.

Och fortsätter:

ANNONS
ANNONS

”Imagen är tråkig. Lite skenheligt och dubbelmoral och debatten om homosexuella. Allt det där måste vi tvätta bort”.

Finansminister Magdalena Andersson (S) menar att det är ett desperat drag av KD att kontakta Bert.

”Han har varit partiledare i ett annat parti tidigare och jag är inte säker på att alla partier i Sverige skulle vilja förknippas med Ny demokrati”, säger Andersson till Expressen varpå Bert Karlsson kontrar och menar att det politikerna i etablissemanget är ”livrädda” för att han ”representerar folket”.

SVT/Novus väljarbarometer:

M: 23,7 (-0,1)

L: 4,6 (-0,4)

C: 8,8 (-0,1)

ANNONS
ANNONS

KD: 2,7 (+/-0)

SD: 17,1 (+0,6)

S: 28,4 (-0,2)

V: 8,1 (+0,5)

MP: 4,3 (+0,2)