Dagens PS

Rasar efter beskedet: "otroligt dumt"

De rasar efter beskedet
Douglas Thor, ordförande Moderata ungdomsförbundet och Benjamin Dousa, vd, Timbro rasar över beskedet att brytpunkten för den statliga inkomstskatten inte höjs. (Foto: TT/Caisa Rasmussen/Sofia Ekström)
Rosanna Smeds
Rosanna Smeds
Uppdaterad: 04 sep. 2023Publicerad: 04 sep. 2023

Tibro, Moderaterna och Moderata ungdomsförbundet rasar efter beskedet att brytpunkten för den statliga inkomstskatten inte höjs. 

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Moderata ungdomsförbundet kallar beskedet för ”otroligt dumt”, skriver Tidningen näringslivet med hänvisning till TT. 

Läs mer: Ingen höjd brytpunkt på statlig skatt – frigör 12 miljarder

”Sverige har den lägsta tillväxten i EU. I det läget är det bedrövligt att regeringen väljer att göra det mindre lönsamt att utbilda sig till och jobba som exempelvis ingenjör”, säger förbundsordförande Douglas Thor i en skriftlig kommentar. 

Timbro hävdar att beskedet innebär höjd skatt för lärare, barnmorskor och poliser. Benjamin Dousa, vd på Timbro menar att tre av tio poliser får höjd skatt. 

”Regeringen höjer skatten för över en miljon löntagare, som kommer få höjd skatt på 1 200 kr i månaden. Det är fullkomligt galen ekonomisk politik samtidigt som hushållen pressas av hög inflation och höga bolåneräntor, skriver Benjamin Dousa i en skriftlig kommentar. 

”Det här är ett historiskt besked och har bara hänt två gånger i Sveriges historia, och båda gången av en vänsterregering. Regeringen hävdar att den är en borglig regering, men samtidigt bedriver man en skattepolitik som står långt till vänster, säger Dousa. 

Moderaterna i Region Stockholm rasar också efter beskedet. 

”Att justera upp bidrag men inte den statliga inkomstskatten, för inflationens effekter är definitivt inte vad de arbetande storstadsbor som varje månad kämpar för att få ihop sin familjeekonomi med höga räntor på boende och höga matpriser behöver”, skriver regionrådet Irene Svenonius (M) i en skriftlig kommentar. 

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
Rosanna Smeds
Rosanna Smeds

Skribent och researcher

Rosanna Smeds
Rosanna Smeds

Skribent och researcher

ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS