Dagens PS

De blev Årets Företagare 2023

Företagarna
Madelene Törnblom från Uppsala vann priset som årets unga företagare vid en stor bankett i Stockholms stadshus under tisdagen. (Fotograf Ristenstrand)
Anders Værnéus
Anders Værnéus
Uppdaterad: 25 okt. 2023Publicerad: 25 okt. 2023

Vid en galamiddag i Stockholms stadshus under tisdagen var det åter dags att hylla de företagare som utmärkt sig lite extra.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Med 760 sittande gäster i den knökfulla Blåa hallen i Stockholms Stadshus, applåderades Woolpowers ägare Daniel och Adam Brånby fram som Årets Företagare 2023.

Det är organisationen Företagarna som i år i samarbete med Volvo Cars Sverige, väljer ut ett av de många svenska bolag som utmärkt sig på marknaden.

Adam och Daniel Brådby vann priset som årets företagare för sitt bolag Woolpower i Östersund. (Foto: Fotograf Ristenstrand)

“Det känns fantastiskt! Vi har ett otroligt bra team, vi har lyckats knyta an riktigt duktiga och smarta människor och det är det som gör att vi står här i dag”, säger Daniel Brånby.

Kombination av teknik och hantverk

Motiveringen från Företagarnas jury löd:

“Årets Företagare i Sverige kombinerar traditionella hantverksmetoder med ny teknik. De väver samman hållbarhet, kvalitet och lönsamhet till en urstark helhet. Med stolta medarbetare och lokalt tillverkade produkter bidrar de till både integration och tillväxt i hela landet. Denna duo är en inspiration för oss alla och visar vad det betyder att bli varma i kläderna”.

Madelene Törnblom blev årets Unga Företagare för sitt ridsportsföretag Maya Delorez. (Foto: Fotograf Ristenstrand)
ANNONS

Vid samma middag delades också priset ut till Årets Unga Företagare. Vinnaren blev Madelene Törnblom från Uppsala.

Med sitt snabbväxande bolag Maya Delorez har hon visat både driftighet och kunnighet, men också att ett företag kan grundas och drivas med passion.

ANNONS

Senaste nytt

Snabb tillväxt

Företaget har sedan det grundades 2018, gjort en imponerande tillväxtresa med ridsportmärket och e-handelsföretaget Maya Delorez.

Förra året landade omsättningen en bit över 100 miljoner kronor med en mycket god lönsamhet.  

“Det känns jättekul att ha vunnit Årets Unga Företagare i Sverige! Jag hoppas att kunna inspirera andra att våga satsa på sina drömmar. Om jag har lyckats med mitt företag med det lilla kapital jag startade med så hoppas jag kunna uppmuntra andra att göra en karriär inom det de har passion för”, säger Madelene Törnblom.

Läs mer:

Om årets Unga Företagarvinnare här.

ANNONS

Om vinnarna Woolpower här.

Storbanken som rusar på börsen

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
Anders Værnéus
Anders Værnéus

Journalist, författare och expert på historia inom näringslivet, klassiska båtar och bilar.

Anders Værnéus
Anders Værnéus

Journalist, författare och expert på historia inom näringslivet, klassiska båtar och bilar.

ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS