Spotify-vd:n Daniel Ek sågar Apple som han upplever som själviskt som bara ger sig själva fördelar med Iphone, vilket skadar både konsumenterna och industrin.

ANNONS

Twitters nye ägare Elon Musk har redan hamnat i hetluften med Apple som Musk menar vill ta bort Twitter från sin app – vilket därmed handlar om ”censur”, som Dagens PS berättat.

Daniel Ek är uppretad

Nu har Apple även retat upp Daniel Ek som twittrade ut en rad tweets, hela 21 stycken, under onsdagen där han även taggade en rad företagsledare, bland annat Elon Musk, uppger Reuters. 

Spotify-ledaren ger en rejäl länga till Apple som ”ger sig själv alla fördelar samtidigt som man kväver innovation och skadar konsumenterna”.

Bråkat om reglerna i App Store

Apple och Spotify har länge bråkat om reglerna i Apples App Store där bolaget har haft praxis att ta en 30-procentig avgift på de produkter och tjänster som säljs i appar.

Apple har hävdat att den 30-procentiga avgiften tas för att skydda konsumenter inom områden som bedrägeri och integritet. Bolaget har dock inte kommenterat den senaste kritiken från Daniel Ek.

ANNONS
ANNONS

Läs även: Spotify över prognoser för prenumeranter – aktien steg [Dagens PS]

Läs även: Apples App Store har dragit in 200 miljarder [Dagens PS]