Det kinesiska batteribolaget Eve har tecknat avtal om att bli den främsta leverantören av batterier till BMW:s bilar, skriver sajten Investing.com. BMW satsar på cylinderformen för de nya modellerna.

ANNONS

Eve kommer att leverera cylinderformade batterier till BMW:s bilar. Batterierna kommer att finnas i de bilar som bolaget släpper på marknaden 2025, enligt källor som sajten har talat med. Det innebär att BMW kommer att använda samma teknik som Tesla i sina batterier.

Det är i år som Tesla har tagit in de cylinderformade bilbatterierna i sin tillverkning. Av dessa bygger bolaget självt ihop bilarnas batteripack. Enligt de aktörer i branschen som förespråkar cylinderformen bidrar den till högre energitäthet.

BMW tar även in CATL

Enligt Reuters planerar Eve att bygga en stor batterifabrik i centrala Kina, men bolaget svarar inte på några direkta frågor om projektet. BMW planerar också ett samarbete med Kinas största batteriföretag CATL, som även de kommer att bygga nya enheter.

Dessutom har CATL nyligen meddelat att bolaget bygger en ny batterifabrik i Europa. Detta kommer att vara beläget i ungerska Debrecen. Fabriken kommer att leverera en årlig kapacitet på 100 gigawattimmar, enligt Investing.com.

ANNONS
ANNONS

Läs också:

Teslas nya batteri är inte så grönt [Dagens PS]