Verksamheten med spökkök gick inte riktigt som Curb hade tänkt sig och nu lägger bolaget ner verksamheten. Detta trots en finansieringsrunda på 200 miljoner kronor förra året och att Curb var värderat till över 600 miljoner kronor.

ANNONS

Ghost kitchens eller spökkök är en restaurang som endast lagar mat för utkörning och förra året tog Curb, som bildades 2020, in 200 miljoner i en runda som skulle hjälpa till att skapa digitala restauranger. I appar som Bolt och Foodora kunde mat beställas för hemleverans.

Riskkapitalbolagen Point72 och EQT Ventures var båda med och satsade pengar och värderingen av Curb hamnade på 660 miljoner kronor, skriver Breakit.

Curb lägger ner verksamheten

Nu ser läget dock annorlunda där Curbs hemsida ligger nere och bolaget inte finns med på Bolt och Foodora längre.

”Efter noggrant övervägande har vi beslutat att lägga ned Curbs verksamhet. Med en kapitalintensiv modell i en unikt svag kapitalmarknad finns inte längre förutsättningarna för att bygga bolaget vi ämnat att bygga”, uppger vd:n Carl Tengberg.

Han vill nu lägga ner verksamheten för att förhindra konkurs och istället se över nya möjligheter framöver.

I fjol omsatte Curb drygt nio miljoner kronor med en förlust på drygt 56 miljoner kronor och Carl Tengberg vill inte kommentera hur kassan ser ut för närvarande.

Spökkök fungerar inte i nuläget

Tengberg beskriver skapandet av spökköken som något ”revolutionerande” som dock inte fungerar i nuläget.

ANNONS
ANNONS

”Tyvärr finns inte marknadsförutsättningarna för att fortsätta skala ett sådant bolag och kanske inte närmsta två-tre åren, vilket är anledningen till att vi väljer att lägga ned verksamheten.”

Läs även: Konkursboom och ny press på hotell och restauranger [Dagens PS]

Läs även: Allt fler till inkasso: Fördubblat skuldberg [Dagens PS]